• DOLAR 32.549
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.347
  • ...
Köy öğrencileri şartlarının düzeltilmesini istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mutki ilçesine bağlı Yuvalıdam (Torh) köyünde okuyan öğrenciler, çok zor şartlar altında eğitim aldıklarını ifade ederek, Milli Eğitim Müdürlüğü`nün kendilerine sahip çıkmasını istiyor.

270 öğrenci ve 11 öğretmenin görev yaptığı köy okulunda, sadece bir temizlikçi elemanı ile bir kalorifercinin görev yaptığını belirten veliler, okul tabelasının dahi olmadığını ifade ettiler. Kırsal alandaki eğitime gereken önemin verilmediğinden yakınan velilerden Mehmet Ali Gönenç şunları söyledi: “Okulumuzda yaklaşık 270 öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin bir kısmı sabah bir kısmı da öğleden sonra okula geliyor.

Bir kişi nasıl bu kapasitedeki okulu temiz tutabilecek. Hele öğrencilerimizin okula geldiği yol çamurdan geçilmiyor. Okul yolu derenin içinde geçiyor. Ve ilkel olarak ağaçtan yaptığımız bir köprüden öğrencilerimizi okula göndermek zorunda kalıyoruz.

Özellikle ilkbahar aylarında derenin su debisi yükseldiğinde öğrenciler okula gidemiyor. Her gün veliler çocuklarını okula götürüp getirmek zorunda kalıyor. Köylerde bulunan işler göz önünde bulundurulduğunda bunu yapmak biraz zor oluyor.

Köy işlerinden dolayı çocukları okula göndermek yerine, tarlada ve farklı işlerde çalıştırmak isteyen veliler, bu durumla karşılaşınca öğrencileri okula göndermeyip tarlaya yolluyor.” dedi.

Okula hala bir tabelanın dahi asılmadığını belirten Gönenç, “Biz yetkili olan eğitim camiasına sesleniyoruz. Sınavlarda başkalarıyla aynı şartlara tabi tutuğunuz çocuklarımıza, eğitimde de diğerlerine verdiğiniz imkanları verin. Kırsal alanlara sadece ücretli birkaç öğretmeni göndermekle işi başınızdan savmayın. Çocuklarımızın daha güzel eğitim alacak ortam ve şartları sağlayın.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise, okula daha rahat gidip gelmek için yollarının yapılmasını istediler.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir