• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
Bir Barzani gitti diğeri geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi eski Başbakanı Neçirvan Barzani, Hakkari’de 24 askerin şehit olduğu saldırının ardından Ankara’ya geldi. Barzani, Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani`nin de Türkiye`ye ziyarette bulunacağını söyledi.

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi eski Başbakanı, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, temaslarda bulunmak için Ankara’ya geldi. Neçirvan Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada "Türkiye`nin acılarını paylaşmak ve başsağlığı dilemek için buradayım. Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Erdoğan’la telefonla görüştü. Türkiye’ye de gelecek. Biz bu saldırıyı şiddetle kınamaktayız. Bu eylemlerin Türk ve Kürt milleti için yararı yoktur. Türkiye’yle birlikteyiz. Hiçbir şekilde Türklerle Kürtler arasındaki ilişkileri açmaması gerekiyor Başbakan Erdoğan’ın başlattığı demokratik adımlar çok cesur adımlardır" diye konuştu.

Neçirvan Barzani, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Hakkari’de önceki gün düzenlenen terör saldırısında 24 asker şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Saldırıdan sonra Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı telefonla arayarak taziyelerini iletmişti. Barzani, `saldırının Kürt halkını ve Türk-Kürt kardeşliğini hedef aldığını` söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir