• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adriyatik`te Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Türkiye`ye ait yolcu gemisinin Adriyatik`te yük gemisiyle çarpıştığı kazayla ilgili açıklama yaptı. Kazaya karışan Reina 1 isimli geminin battığı ifade edilen açıklamada, Ankara Feribotunda herhangi bir hasar ve can kaybı olmadığı bildirildi.

Kazanın ardından batan ve mürettebatının tamamı Türk olan Reina 1 isimli geminin kaptan ve ikinci kaptanının kurtarıldığı belirtilen açıklamada, kayıp olan 8 personelin bulunması için ise çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Arama kurtarma çalışmaların Arnavutluk makamları tarafından sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, Tiran Büyükelçiliğimiz arama-kurtarma çalışmalarını yakından takip etmekte olup, Durres kentinde kurulan kriz merkezinde Büyükelçiliğimizin iki personeli de görev yapmaktadır. Deniz Kuvvetlerimize ait Barbaros firkateynimiz de kaza mahalline yönlendirilmiş olup, Firkateynimiz 21 Ekim 2011 sabahı erken saatlerde bölgeye ulaşarak, Arnavut makamlarınca yürütülen arama-kurtarma çalışmalarına katılacaktır" denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir