• DOLAR 32.557
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2428.535
  • ...
“Eskiden konuşmalarımızdan dolayı mahkemeye çıkardık”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Buluşmaları kapsamında Muş Alparslan Üniversitesinde “Fırsatlar ve Tehtitler Karşısında Onurlu Duruş” adlı bir konferans gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak İnsan ve Medeniyetler Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney katıldı.

Sabahattin Zaim Konferans salonunda gerçekleşen programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç yaptı.

İnanç, yaptığı konuşmasında hemen hemen her alanda önemli insanları öğrencilerle buluşturdukları dile getirerek önümüzdeki dönemlerde bu buluşmalarına devam edileceğini söyledi.

İnsan, büyük düşündüğü zaman büyük adam olur”

Konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Mehmet Günay ise insanın büyük düşündüğü zaman büyük adam olabileceğini ifade ederek “Hatırlarsak hatırlanıyoruz.  Hatırlanırsak hatırlıyoruz. Bunun için dünya ve ahrette bizlere katkısı olan dostlar bulmalı ve onlarla iyi ilişkiler içerisinde olmalıyız. Unutmayalım, Bizler büyük düşündüğümüz zaman büyük adam oluruz.” dedi.

Hayatından kısa kesitler sunarak konuşmasını sürdüren Günay, “Kimin zihni, kadrosu, imkânı geleceği kuşatmaya yetiyorsa ve hazırlıklıysa geleceği onlar şekillendirecektir. Burada sadece bir diploma alıp gitmeyi düşünüyorsanız basit birer memur olursunuz. Fakat burada lisansınızı tamamlayıp, mastırınızı daha iyi yerlerde yaparak bu ülkeye, bu bölgeye daha iyi hizmet etmek isterseniz; geleceği kurgulayıp, şekillendirme şansı sizlerdedir.” ifadelerini kullandı.

Geçmişte yaşadıklarından kısa notlar öğrencilere aktaran Günay, “ Biz birçok mahkemelere çıktık ama çok şükür hiçbir zaman hırsızlıkla, kaçakçılıkla suçlanmadık. Türkiye Cumhuriyeti`nin 160 maddesinde yer alan Devletin temellerini İslam`i esaslara dayandırmak diye bir madde vardı. Bizim şu konuşmamız, kılık kıyafetimiz tamamen o maddeyi kapsıyordu. Çok şükür bugün o beladan kurtulduk.  Şuan insanca bir yaşam sürdürüyoruz. Geçmişte ki tehditler hiçbir zaman bizleri korkutmadı. Çok şükür sonunda özgürce bir yaşam sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir