• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Diyarbakır`da çatışma: 1 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Sur ilçesinde, dün akşam saat 22.00 sıralarında polise, uzun ve kısa namlulu silahlarla ile el yapımı patlayıcılarında (EYP) kullanıldığı saldırı hakkında Diyarbakır valiliğinden bir açıklama yapıldı.

Yapılan saldırı sırasında A.Ç. isminde bir kişinin öldüğü belirtilen açıklamada, yaşanan saldırı sırasında bir polisinde yaralandığı ifade edildi.

Valilik  açıklamasında; Diyarbakır merkez Sur ilçesinde başlayan yasadışı eylemler olduğu ifade edilirken, bu eylemleri gerçekleştirenler tarafından, polise yönelik bir saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek, “ Devam eden yasadışı gösteriler esnasında, 17.12.2014 günü saat 00.30 sıralarında, Savaş Mahallesi Yenikapı Sokak, Göçmen Sokak, Köprülü Sokak ile Fatih Paşa Mahallesi Paşa Hamamı Sokak, Büklüm Sokak, Mıyırdıa Murgasyan Sokak içerisinde saldırı eylemini gerçekleştiren gruba yönelik yapılan müdahale sonucunda ağır yaralanan A.Ç. (1997 doğumlu) isimli şahıs, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiştir.” denildi.

A.Ç`nin ölümü ile ilgili net bilgilerin Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılacak olan otopsi doğrultusunda hazırlanacak rapor sonrası netlik kazanacağı ifade edilen açıklamada, Eyleme müdahale eden bir polisin ise sol göz alt kısmından ve burnundan yaralandığı, ancak polisin hayati tehlikesinin olmadığı ifade edildi.

Dün akşam Silahlı saldırı eyleminin yapıldığı olay yeri ve çevresinde yapılan baskınlarda;

20 adet 9 mm çapında MKE yapımı boş kovan,

4 adet 7x65 mm çapında MKE yapımı boş kovan,

1 adet av tüfeği kartuşu,

2 adet av tüfeği kartuş tıpası,

5 adet mermi gömleği parçası,

1 adet deforme mermi çekirdeği,

8 adet mermi çekirdeği nüve parçası,

1 adet alev gizleyen olarak tabir edilen metal parça,

1 adet plastik kabza parçası,

4 adet lateks eldiven,

2 adet kan lekeli ıslak mendil,

6 farklı yerde kan numunesi,

3 adet PVC plastik boru içerisine hazırlanmış patlamamış EYP,

1 adet teneke kutuya hazırlanmış patlamamış EYP,

Çok sayıda patlamış EYP parçalarının ele geçirildiği belirtilerek, ele geçirilen bu mühimmat ve silahların incelemeler yapılmak üzere muhafaza altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, olaya ilişkin olarak çok yönlü tahkikatında devam ettiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir