• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Bingöl'de korkutan yangın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de sanayi sitesinde çıkan yangın, iki katlı tekstil fabrikasını kullanılamaz hale getirdi. Bingöl Belediyesine ait  itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığı yangında, çevre ilçelerden  takviye istendi. Yangına  Emniyet müdürlüğüne ait TOMA  da müdahalede bulundu.

Alınan bilgiye göre, Bingöl- Muş kara yolu üzerindeki, Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan bir tekstil fabrikasının çatı katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın meydana geldi.

Yangını fark eden fabrika çalışanları, itfaiyeyi arayarak kendi imkanlarıyla fabrikayı tahliye ettiler. Yangında can kaybı yaşanmazken, dumandan zehirlenen bazı bayan işçiler, olay yerine gelen 112 Acil sağlık ekipleri tarafından, Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerine gelen bir adet itfaiye aracı, yangına müdahale etmeye başladı ancak   yangını söndürmede yetersiz kalınca fabrika çalışanları itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

Çatı katında başlayan ve zamanında yeterli müdahale olmayınca, kontrol altına alınamayan yangın, fabrikayı tamamen sarmaya başladı.

Çok Kısa sürede büyüyen yangın bir türlü kontrol altına alınamayınca Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir adet TOMA yangına müdahalede bulundu.

Yangın mahalline sevk edilen Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak,  toplanan vatandaşları anonslar yaparak olay yerinden uzaklaştırdı.

Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, elektrik dağıtım ekipleri de  sanayinin elektik hatlarını komple kesti.   

Akşam 18.00 sırlarında başlayan yangın, çevre ilçelerden gelen itfaiye araçlarının takviyesiyle kontrol altına alındı.

“Yangın söndürmede yetersiz kalan itfaiye ekiplerine tepki”

Fabrika çalışanları çıkan yangına yeterli ölçüde müdahalede yetersiz kalan  Bingöl Belediyesine ait itfaiye ekiplerine tepki göstererek, “Kocaman bir fabrikada yangın çıktı. Ufak çapta başlayan yangına ağır ve yetersiz bir şekilde müdahale edildi. Eğer ilk etapta birkaç itfaiye birlikte ve ellerini çabuk tutsalardı, fabrika tamamen yanmaz, yangın da söndürülürdü.”sözleri ile sitemlerini dile getirdiler. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir