• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bingöl TSO'da korsan taşımacılık görüşüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay başkanlığında gerçekleştirilen korsan taşımacılık toplantısına otomotiv ve ulaştırma meslek komitesi başkanları ve Özlem Bingöl, Star Bingöl, Bingöl Birlik ve Öz Bingöl Turizm yetkilileri katıldı.

Toplantıda, korsan taşımacılık yapanların önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren firma yetkilileri, “Biz D1 yetki belgesiyle düzenli taşımacılık yapıyoruz. Fakat bazı firmalar D2 ve A1 belgeleriyle düzenli taşımacılık yapıyor. Fakat D2 ve A1 yetki belgeleri sadece grup yolcu taşımacılığı yapabilirler. D2 ve A1 yetki belgesiyle taşımacılık yapan firmalar bizim gibi D1 yetki belgesi alıp taşımacılık yapsınlar” şeklinde taleplerini dile getirdiler.

Kurumların ilgisizliğinden yakınan firma yetkilileri, “Biz beş gündür Bingöl’ün en işlek caddesine 38 aracımızı eylem amacı park ettik. Fakat hiçbir yetkili eylemimizin nedenini sormadı. Bu iş çözülene kadar eylemlerimiz devam edecektir.”ifadelerini kullandı.

Firma yetkilileri son olarak, “Biz kanun neyse onu istiyoruz.  Belgelerin yetkileri dâhilinde yolcu taşımacılığı yapılmasını talep ediyoruz.” şeklinde taleplerini bildirdiler.

Bingöl TSO’dan yapılan açıklamada ise, “Biz tüm üyelerimizin sorunlarına çözüm yolu aşamasında elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Taşımacılık yapan yaklaşık 150 aile buradan ekmek yiyor.  Altı gündür bu insanlar evlerine ekmek götüremiyorlar. Bu işin çözüme kavuşması için tüm yetkililerden yardım bekliyoruz.”ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir