• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin Müftülüğünde eğitim semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pazartesi günleri saat 15.00’dan saat 17.00’ye kadar süren ve Fuat Yağcı cami İmam Hatibi Hasan Yenigün tarafından verilen derslere bayan görevliler büyük bir ilgi gösteriyor. Yaklaşık 40 Bayan Kur’an Kursu Öğretmeni ve bayan Vaizin katıldığı kursta Arapça ve tefsir dersleri veriliyor.

Müftülük Toplantı Salonu’nda yapılan kursa bayan görevlilerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Hasan Yenigün, toplum önüne inan çıkan hocalarımız bilgi birikimlerini ve mesleki tecrübelerini üst düzeye çıkarmak zorunda olduklarını kaydetti.

Yenigün ayrıca, “İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek, farklı ve üstün nitelikler gerektirmektedir. Bunun sağlanabilmesi için ise, gerek akademik gerekse mesleki yönden kendini geliştirmiş din görevlilerine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu nedenle, din görevlilerinin kendilerinden beklenen etkin din hizmetini yerine getirebilmeleri, her şeyden önce kendilerini mesleki açıdan geliştirmeleri ile mümkün olacaktır.” dedi.

Kursa katılan Müftülük Bayan Vaizi Deniz Seçilmiş, verilen bu eğitimleri çok faydasını gördüklerini belirterek, “Bu eğitim seminerini düzenleyen İl Müftülüğüne ve dersleri veren Hasan Hoca’ya çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir