• DOLAR 32.487
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2475.186
  • ...
MARSU`nun Arapça ihmaline tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin` in Midyat ilçesinde Mardin Büyük Şehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (MARSU) Bahçelievler Mahallesinde açtığı şubesinin camlarına dört dilde yazılan yazılardan Arapça yazının ters yazılması ve şehrin işlek caddelerinde kurulan MARSU tabelalarında Kürtçe ve Süryanice yazılar olmasına rağmen Arapçaya yer verilmemesi tepkilere yol açtı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Haldeh Derneği ve Eğitim Bir Sen Midyat Şubesi Başkanı Abdulkadir Altay, “Büyükşehir Belediyesinin Midyat MARSU Hizmet Binası üzerine Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Arapça asılan tabela memnuniyet vericidir. Ancak Arapça yazının ters yerleştirilmiş olması ve bu durumun aylarca sürmesine rağmen düzeltilmemesi rahatsızlık vericidir. Bunun yanında MARSU tabelalarına Kürtçe, Süryanice ve Türkçe yazılmasına rağmen Arapça yazılmaması rahatsızlık verici bir durumdur.” dedi.

Altay,” Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekir, yoksa kasıt olduğunu düşüneceğiz. Bu Midyat` ta yaşayan Arap (Mhellemi)  halkı için rahatsızlık verici bir durumdur. Bu rahatsızlık verici durum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzeltilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Eğer gerekli düzeltmeler yapılmazsa HDP`nin kasıtlı olarak bunları yaptığı algısının oluşacağını vurgulayan Altay, “Bu yanlışların düzeltilmemesi, HDP`nin Araplardan düşük oy aldığı için Büyükşehir Belediyesi tarafından kasıtlı yapıldığı algısına neden olacaktır. Yanlışlar düzeltilmezse HDP` nin demokratik yönetim anlayışının ne kadar demokratik olduğunu görülecektir. Biz Midyatlı Araplar olarak bu durumdan rahatsısız.” diyerek tepkisini dile getirdi. (Adnan Oğuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir