• DOLAR 32.535
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.079
  • ...
Mardin`i dünyaya tanıtan adam: Sultan Kösen
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, 2 metre 51 santimetre boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve rekoru 6 yıldır kimseye kaptırmayan dev adam Kösen, 32 yaşını geride bıraktı. Yeni yılını Kızıltepe ilçesinde bir kafede üzerinde "Kısa adam" yazılı yaş pasta ile kutlayan Kösen, yeni yaşına girmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bir Mardinli olarak aslında Türkiye`yi tanıttığını hatırlatan Sultan Kösen, “Bir Mardinli olarak dünyanın her yerine davet edilip, aslında Türkiye`yi Dünya`ya tanıtıyoruz. Ancak gelin görün ki evimizi sokacağımız bir evimiz yok. Ben normal evlere, arabalara sığamıyorum. Çok zorluk çekiyorum. İnşallah hayallerimiz gerçekleşir. Ben normal bir çocuk olarak dünyaya geldim. Sonradan 8 ve 9 yaşlarına gelirken normal çocuklardan biraz daha uzun ve kilolu oldum. 9 yaşından sonra boyum giderek uzadı.  Ben boyumun uzun olduğundan dolayı çok mutluyum.” dedi.

Kösen ayrıca geçtiğimiz günlerde İngiltere'de 54.6 santimetrelik boyuyla dünyanın en kısa adamı unvanına sahip Chandra Bahadur Dangi (72) ile bir araya geldiğini ve kendisi ile tanıştığı için mutlu olduğunu söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir