• DOLAR 32.559
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2424.18
  • ...
Esad kana doymuyor: 35 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye İnsan Hakları Örgütü, ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda, güvenlik güçleriyle muhalif silahlılar arasında çıkan çatışmalarda 23`ü Humus kentinde olmak üzere ölü sayısının 35`e çıktığını söyledi.

Ülkenin kuzeyindeki İdlib kentinde, ordu birlikleriyle ordudan ayrılan askerler arasındaki çatışmalarda 17 kişinin yaralandığını belirten yerel aktivistler, Deyr Ez Zor`da ve Maret El Numan bölgesinde ordu birlikleriyle silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydederek, askerlerin Dera kentine bağlı Gharbet El Ghazale`de baskınlar düzenlediğini ve burada çok sayıda kişiyi tutukladığını ifade etti.

Aktivistler, ordunun Humus kentindeki baskınlarında ordudan ayrılan ve aralarında bir tuğgeneralin de bulunduğu 45 kişiyi tutukladığını belirtti.

Öte yanda Suriye`nin resmi haber ajansı SANA, 6`sı Hama`da olmak üzere birçok kentte düzenlenen silahlı saldırıda 9 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Ülkede olayların başladığı mart ayından bu yana 25`i gecen haftalarda olmak üzere ülke genelinde toplam 250 doktor ve eczacının tutuklandığının altını çizen Suriyeli yerel komiteler, bazı hastahanelerde doktor sıkıntısı yaşandığını belirtti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir