• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
Şanlıurfa Müftülüğünden konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Şanlıurfa İl Müftülüğünün davetlisi olarak geldiği Şanlıurfa’da, ilçe müftülerine ve vaizlere “Etkili Din Hizmetleri, Etkin Din Görevlisi” başlıklı bir konferans verdi. Konferansa Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve ilçe müftüleri katıldı.

Halil İbrahim Eğitim Merkezi’nde yapılan program Hz. Zekeriya Camii İmam-Hatibi Hafız Bünyamin Kahvecibaşı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından Şanlıurfa Halil İbrahim Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Gündüz selamlama konuşması yaptı.

Özgeçmişi okunduktan sonra kürsüye davet edilen Salman, genel anlamda Din İşleri Başkanlığının hizmetlerine değindi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınların faaliyeti bağlamında hizmetinin çok eskiye dayandığını belirten Salman, “Tecrid-i Sarih, Hak Dini Kur’an Dili ve İslam Dini adlı eserlerin yeniden basımı hazırlanıyor. Diyanet Gazete, Aylık Dergi, Çocuk ve Aile dergileriyle yayın anlamında kendimizi yenileyerek bin 200 esere ulaştık. Önümüzdeki dönemde farklı Radyo ve TV yayınları yapacağız. Örneğin beşer kelamının çok az olacağı sadece Kur’an, Hadis ve dua yayınlayan bir radyo düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir