• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Bize tuzak kurdular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Kaide ile bağlantısı olduğu iddiasıyla 2010 yılında gözaltına alınan, "Tahşiyeciler" adlı grubun lideri olduğu suçlamasıyla 17 ay cezaevinde tutuklu kalan emekli imam Mehmet Doğan, Gülen Cemaati'ni eleştirdi. Fethullah Gülen'in "Başörtüsü füruattır" sözünü eleştirmesinden sonra Cemaat'in hedefi haline geldiğini ve bundan dolayı da tutuklandığını söyledi.

Doğan tesettürün gerekli olduğunu Said Nursi'nin eserlerine dayanarak ispat ettiğini savundu ve şunları söyledi:

"Tesettür füruattandır denildi. Biz bu meseleyi Üstat Bediüzzaman'ın Tesettür Risalesi'ndeki izahatla ve başka ayetlerden bir araya getirerek, güzel bir şekilde ispat ettik. İnanmak ayrıdır, amel etmek ayrıdır. Eğer siz tesettürü yapmıyorsanız ayrı. Fakat tesettürü yapmak mecburidir. Teferrü denilince bir insan bunu kabul etmezse kafir olmaz ama inanmak mecburiyeti var. İnanmazsa, iman tehlikesi var. Bu gibi hadiseleri görünce yavaş yavaş kendi eserlerimde izahata başladım. Biz bunları yazınca birden bire o gizli örgütün maşaları, alemi İslam'da bir tane değildir. Ben Kur'an'dan anladığım şekilde söylüyorum, Türkiye'de çok cereyanları var, aynı dava peşindedirler. Bunların hepsi birleşerek bize bir tuzak kurdular. 'Müjde mi veriyorsun, tesettürü mü açıyorsun, git hapse gir' dediler."

'Maşaları tanımıyoruz'

Mehmet Doğan Gülen Cemaati'ni zekatları 'ganimet' haline getirmekle de suçlarken, "'Bu haramdır' dedim. Çünkü Kur'an'ın hakkını, fakir fukaranın hakkını müdafaa etmek her şeyden elzemdir" dedi.

Cemaati eleştirdiği için  67 yaşında, görme engelli ve MS hastası olmasına rağmen örgüt lideri iddiasıyla yargılandığını anlatan Doğan, "Sen misin gizli örgüte karşı bu kadar konuşan? Çile aylarımda ellerimi kelepçelediler. Biz maşaları tanımıyoruz. Bizi hapse sokan o gizli cemiyettir.

Maşa, maşalığını itiraf edip otursun, tövbe etsin. Ben hakkımı maşalara helal ediyorum. Ama bir şartla. Tövbe etsinler" dedi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir