• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
Bin Hasan`ım bu davaya kurban olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban eti dağıtırken HDP/PKK yandaşları tarafından katledilen Hasan Gökgöz`ün babası Mersin`de düzenlenen  ‘Şehadet Gecesi` programında bir konuşma yaprak, “Bin Hasan`ım bu davaya kurban olsun” dedi. Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz ayrıca çözüm sürecine de değinerek, HÜDA PAR ve Hizbullah Cemaati olmadan bu sürecin yürüyemeyeceğine dikkat çekti.

Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi tarafından Kongre Sergi Sarayın`da 6-8 Ekim olaylarında PKK/HDP yandaşları tarafından hunharca katledilenler için ‘Şehadet Gecesi` düzenlendi. Program Cihan Baran`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Grup İhya`nın seslendirdiği ilahi ve ezgiler programa katılanlara duysal anlar yaşattı.

“Kudüs bu ümmetin oksijen çadırıdır”

Programda bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yönetmeni Mehmet Göktaş, Siyonizm ve dünya emperyalizminin ayakta tutanların Müslüman ülkelerin başındaki firavunların olduğuna dikkat çekti.

Göktaş, özellike de dün ve önceki gün Türkiye`de ki olup bitenlerin kökeninde de Mescidi Aksa`nın Siyonizm`in işgalinde olduğuna işaret ederek, “Mescidi Aksa bugün Siyonistlerin elinde olmasaydı bizim Türkiye`mizde de bugün böyle günler olmayacaktı. Bugün Müslümanlar Mescidi Aksa`yı kurtarırlarsa Gazze`ye özgürlük getirirlerse ve sürgünde ki Filistinliler memleketlerine geri dönerlerse zannedilmesin ki sadece 5-6 milyonluk bir İsrail`e galip gelinecek. ABD hükmen malup sayılacak, Batı Emperyalizmi yenilmiş kabul edilecek. Kudüs bu ümmetin oksijen çadırıdır. Oradan bütün ümmetin damarlarına oksijen depolanır.” dedi.

Müslümanların asrımızda birbirleri ile uğraştıklarına vurgu yapan Göktaş, “Kâfirle uğraşana, zalimle uğraşana Allah ömür verir. Birbirileri ile uğraşan Müslümanlara Allah hiçbir zaman uzun ömür vermemiştir. Birbirileri ile uğraşanlara, birbirlerinin kanlarını dökenlerin ömürleri bu kadar kısa olur. Allah için kardeşlerim birbirimiz ile uğraşmayalım. Allah bizim kökümüzü keser” diyerek Müslümanların birbirileri ile değil zalim ve kâfirler ile uğraşması gerektiğinin altını çizdi.

“Şehitlerin Allah demekten başka suçları yoktu”

Diyarbakır`da 6-8 Ekim olaylarında şehit edilenlerin Allah demekten başka bir suçlarının olmadığını sözlerine ekleyen Göktaş sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye`de canavarlar ve zalimler ise Kurban Bayramı`nda fakirlere et dağıtanları 3. katın damından aşağı attılar. Vücutlarında yara almadık yere yoktu. Sayısız kurşun darbesi, bıçak ve satır darbeleri. Oda yetmedi üzerinde otomobiller ile geçildi. Oda yetmedi Molotof Kokteyller ile yakıldı. Neydi bu çocukların suçu Allah demekten başka? Gariplerin evlerine kurban eti götürmekten başka. Onların şahadetin var mı bir tereddüttü olan var mı? “

Grup İhya Çocuk Grubunun seslendirdiği şiir dinletisinin ardından HDP/PKK yandaşları tarafından Diyarbakır`da katledilen Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz da bir konuşma yaptı. Mehmet Gökgöz halkı selamladığı sırada duygusal anlar yaşandı. Bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

“Bir Hasan değil, bin Hasan`ım bu davaya kurban olsun”

Bayram öncesi Hasan`ın kendilerine bir hediye bırakacağını söylediğini paylaşan baba Mehmet Gökgöz, “Hasan bize şahadeti ve yeni doğan çocuğu hediye bıraktı. Hasan değil, bin tane Hasan`ım olsa bu dava için kurban ederim. Bu çözüm sürecinin içerisinde eğer HÜDA PAR ve bölgenin ileri gelen âlimleri olmazsa kesinlikle olmaz. Bir de çözüm sürecinin içerisinde Hizbullah Cemaati olmazsa süreç asla yürümez.” Diyerek önemli tespitte bulundu.

İslami davadan yatan mahkûmlara selamlarını gönderen Mehmet Gökgöz, Başbakan Davutoğlu ile görüşeceği zaman sırf camide Kur`an dersi verdikleri için bugün cezaevlerinde yatan mahkûmları da dile getireceğini ifade etti.

Olaylarda yaralı kurtulan Yasin Börü`nün arkadaşı Yusuf Er`in babası Şahabettin Er ise programa katılanları selamladıktan sonra konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından program yapılan dua ile son buldu.

Programın bitmesi ile katılımcılar Mehmet Gökgöz`e sevgi gösterimde bulunarak kendisi ile fotoğraflar çektiler.  (Osman Öksüz- İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir