• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
Halk 27 aydır ekmek fırınını açılmasını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maddi durumu iyi olmayan insanların ucuz ekmek ihtiyacını karşılayan Batman Belediyesi Halk Ekmek Fırını, 18 Eylül 2012 tarihinde dönemin Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel`in yapmış olduğu açıklamayla, fırının daha iyi koşullarda hizmet vermesi için üretimini durdurulmuştu.

Yenilenme sebebiyle geçici bir süreyle üretimine ara verdiğini ifade eden Temel, fırının en kısa sürede üretimine başlayacağını söylemiş ve üretimi durdurduklarını belirtmişti.

Fırının kapanmasından bugüne 27 ay geçmesine rağmen halkın dört gözle beklediği fırının bir türlü açılamaması merak konusu olurken belediye yetkililerinin ise 27 aydır yeni bir bina arayışında olduklarını öne sürmeleri halkın tepkisini çekti.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Halis Yakut, yapılması gereken Halk Ekmeği binasının çalışmaların halen devam ettiğini ve bina arayışı içerisinde olduklarını belirterek halk ekmeğinin faal olmadığını söyledi.

Halk ekmek fırının açılmamasına tepki gösteren vatandaşlar, “Bizim gibi durumu düşük olan insanlara hizmet veren ucuz ekmek satan fırının neden halen yapılmadığını bilmiyoruz. Uzun süredir kapalı olan fırın bizim için çok önemliydi. Bizler burada ucuz ekmek alıyorduk. Belediye yetkililerinden isteğimiz bir an önce yeni fırınımızı faaliyete koymalarıdır.” şeklinde konuştular.

Öte yandan kapatılan ekmek fırınının üretim yaptığı eski binanın hâli mahalleliyi tedirgin ediyor. (M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir