• DOLAR 32.537
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2421.773
  • ...
Irak`taki Çatışmalarda 19 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAĞDAT - Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre IŞİD, Salahaddin vilayetine bağlı Tikrit ilçesi girişinde, daha önce alıkoyduğu 11'i emniyet mensubu 16 kişiyi öldürdü.

Diyala'ya bağlı Mikdadiye nahiyesinde, güvenlik güçleriyle IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada da 3 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan Irak Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Samarra'ya bağlı El-Mu'tasım nahiyesinde yürütülen operasyonlarda çok sayıda IŞİD militanının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

El-Mu'tasım'da kontrolün tamamen sağlandığı ifade edilen açıklamada, IŞİD militanlarının hastane, okul, çocuk parkı ve sivillere ait birçok evi tahrip ettiği kaydedildi.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile Peşmerge güçleri ve gönüllü Şii milis destekli güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir