• DOLAR 32.496
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2432.797
  • ...
Meşal: Ambargoyu Kaldırmak İçin Bütün Seçenekler Önümüzde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Başkanı Halid Meşal, Gazze üzerindeki ambargonun kaldırılması için bütün seçeneklerin direnişin önünde olduğunu belirterek, Gazze'nin imarının gecikmesinden Filistin Yönetimi'yle ona bağlı kurumların sorumlu olduğunu söyledi.

Er-Risale`nin kendisiyle yaptığı röportajda Gazze'nin imarının gecikmesinde uzlaşı hükümetinin ihmali olduğuna dikkat çeken Meşal “düşmana karşı savaşta destan yazan, düşmana karşı direnen bu konuda zafer kazanan, çatışmalarda kahramanlıklar gösteren Gazze`nin boğulması makul değildir. İmardan bahseden çoğu taraf bugün bunu ağzına almıyor. Bu konuda uluslararası camia kusurludur” dedi.

Hamas lideri Meşal, bir taraftan Filistin hükümeti ve liderleriyle imarı görüşürken, diğer yandan resmi ve sivil çevrelerle imara katkı konusunda görüşmeleri olduğunu hatırlattı.

Kuşatmanın kaldırılması, imar ve barınma sorununun çözülmesi için acil adımların atılması, liman ve havaalanının inşa edilmesi taleplerinin Gazze halkının en tabi hakkı olduğunu belirten Meşal, bütün bunlara ulaşmanın mümkün olduğunu, bunların çözümü için bütün seçeneklerin direniş güçlerinin önünde olduğunu ifade etti.

Hamas'ın stratejisini değiştirip değiştirmediğine de değinen Meşal şunları söyledi:

“Hamas Filistin halkının hak ve hukukuna dokunan hiçbir ilke ve sabiteden ödün vermemiştir. Dolayısıyla onun işgale karşı direniş programı devam ettiği gibi, Kudüs`ü özgürleştirme ve ulusal uzlaşıya varma yürüyüşü de devam etmektedir. Politikalar değişir ama ilke ve haklar asla değişmez. Hareketin hedefi değişmezken, onun buna ulaşmak için takip ettiği yol, metot ve strateji değişebilir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir