• DOLAR 32.595
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2497.806
  • ...
TSE Oto Test Merkezi'nden vazgeçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa kamuoyunda tepkilere neden olan ve Yenişehir Karaköy ile Karacaali köylerinde toplam 2303 dönümlük mera arazisi üzerine kurulması planlanan “Oto Test Merkezi” projesinden Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) vazgeçti.

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ün sorusu üzerine, “TSE’nin yatırımdan vazgeçtiğini, ilgili parsellerin mera özel siciline yeniden kaydedildiğini” açıkladı.

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Yenişehir’de yapımı planlanan “Oto Test Merkezi’nden vazgeçildiğini duyurdu. Yenişehir’de Karaköy (937 dönüm) ve Karacaali (1366 dönüm) köylerinin meralarına kurulması planlanan Oto Test Merkezi projesine kamuoyunda büyük tepki olduğunu aktaran İlhan Demiröz, TSE’nin iptal kararıyla hem ilgili köylülerin, hem Yenişehirliler’in hem de Bursa kamuoyunun rahat bir nefes aldığını söyledi.

Proje iptal kararını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e yönelttiği yazılı soru önergesine verdiği yanıtta açıkladığını kaydeden İlhan Demiröz, Eker’in yanıtında şunları aktardığını duyurdu: “Türk Standartları Enstitüsü 22.09.2014 tarihinde adı geçen bölgeye yapılması planlanan yatırımdan vazgeçtiğini bildirmiştir. Konu İl Mera Komisyonu’nun 25.09.2014 tarihli toplantısında görüşülmüş olup, adı geçen parsellerin mera özel siciline yeniden kaydedilmesine karar verilmiştir.”(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri