• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
siyonist israil Golan Tepelerini İşgal Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

doğruhaber/haber merkezi

GÜNÜN AYETİ
“Onlara verilen şeylerden dolayı nefislerinde bir kaygı duymazlar. Kendilerinin ihtiyaçları olsa dahi, (hicret edenleri) nefisleri üzerine tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar başarıya erenlerdir.”(Haşr: 9)

GÜNÜN HADİSİ
“Cömertlik, cennette bulunan bir ağaçtır. Cömert olan bir kimse, o ağacın bir dalına yapışmıştır. O dal onu cennete sokuncaya kadar bırakmaz! Cimrilik ateşte biten bir ağaçtır. Cimri olan bir kimse onun dallarından birine tutunmuştur. O dal onu cehenneme sokuncaya kadar bırakmaz.” ( Darekutni )

GÜNÜN SÖZÜ
“Dünya sana yöneldiği zaman ondan infak et! Çünkü o, infak etmekle yok olmaz. Dünya senden uzaklaştığı zaman ondan infak et! Çünkü o senin elinde kalmaz”(İmam Ali (ra))


TARİHTE BUGÜN

1799 - George Washington, ABD'nin kurucusu ve ilk başkanı öldü. ABD'nin bağımsızlık savaşında önemli rol oynadığı için, ülkesinde tarihinin en önemli şahıslarından biri olarak sayılıyor. Amerikan başkanlık kurumunu şekillendirdi ve iki dönem, sekiz yıl sonra üçüncü dönem başkanlıktan vazgeçerek ülkesinde bir gelenek oluşturdu. (Bu gelenek Franklin  Roosevelt'e kadar devam etti, sonra anayasallaştı).


1900 - Bilim adamı Max Planck, kuantum teorisini Berlin Fizik Birliği'ne sundu. Kuantum mekaniği; nicem mekaniği veya dalga mekaniği adlarıyla da anılır. İngilizcede quantum olarak kullanılan terim, kuramın belirli fiziksel nicelikler için kullandığı kesikli birimlere gönderme yapar. Kuantum mekaniğinin temelleri 20. yüzyılın ilk yarısında Max Planck, Albert Einstein, Niels Bohr, gibi bilim adamlarınca atılmıştır. Belirsizlik ilkesi, anti madde, Planck sabiti, kara cisim ışınımı, dalga kuramı, alan teorileri gibi kavram ve kuramlar bu alanda geliştirilmiş ve klasik fiziğin sarsılmasına ve değiştirilmesine sebep olmuştur.

1960 - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) kuruldu. 9 Ortak Pazar üyesi ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği EFTA'ya üye 7 ülke, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada tarafından kuruldu. Türkiye de anlaşmayı imzaladı.

1967: Yunan Kral'ı İtalya'ya kaçtı. Yunanistan Kralı Konstantin'in cuntaya karşı darbe girişimi başarısız oldu. Albaylar Cuntası iktidarını sürdürdü. Kral ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Darbe harekâtına katılan bir Tümgeneral da Türkiye'ye sığındı.

1979 Türkiye akaryakıt bulamaz oldu. Başbakan Süleyman Demirel sonradan komedi parodilerine konu olacak "Ecevit bize tanklar dolusu fuel-oil bıraktı da içtik mi " sözünü söyledi. Aynı gün İstanbul konutlara yapılan fuel-oil dağıtımı durduruldu. Halkı sefalete sürükleyen hükümetler ve yöneticiler bu durumda bile pişkin tavırlar sergilemekten kaçınmıyordu.

1981 – Siyonist İsrail, Suriye kontrolündeki Golan Tepeleri'ni işgal etti. İsrail terör devleti parlamentosu, Golan Tepeleri'nin ilhakını bir günde onayladı. Golan tepeleriyle ilgili 30 yıllık bütün uluslararası anlaşmalara aykırı olarak işgal devam etmektedir.

1985 Başbakan Turgut Özal "İşkence varsa gerekli cezayı da veririz. Karakollarda şimdi güler yüz programları yapılıyor" dedi. Gelen tüm yöneticilerin benzer demeçler vermesine rağmen Türkiye`de 2000`li yıllara gelene kadar da işkence sistematik bir şekilde yapılmakta ve hükümetler tarafından uygulanmaktaydı.

1990: Eski Maliye Bakanı Vural Arıkan'ın kız kardeşi Saadet Özbek ile 11 yıllık eşi, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in kurduğu 'Aile Araştırma Kurumu'nu protesto etmek için boşandılar, ancak nikahsız birlikteliklerini devam ettireceklerini açıkladılar.

1995 – Bosna lideri Alia İzzetbegoviç, Bosna soykırımının baş sorumlusu Slobodan Miloşeviç, ve Hırvat lider Franjo Tuđman arasında ABD gözcülüğünde bir ABD eyaleti olan Ohayo`nun Dayton kentinde antlaşma imzaland. Yıllar süren Bosna savaşında Avrupa`nın göbeğinde tüm dünyanın gözü önünde Sırplar, tam bir soykırım uygulamış ve 300.000 Boşnak`ı katletmişti.

1996: Kamuoyunda kumarhaneler kralı olarak bilinen Ömer Lütfi Topal`ın öldürülmesinde kullanılan Kalaşnikof silahlardan birinin, şarjör bandındaki yarım parmak izinin, Susurluk kazasında ölen ve devlet içindeki çete lideri olduğu iddia edilen Abdullah Çatlı'ya ait olduğu tesbit edildi. Çatlı'nın, 1993 yılında Şahin Ekli isimli sahte pasaportla yurt dışına çıkarken yakalandığında alınan parmak iziyle de uyuştuğu tesbit edildi. Devlet desteğindeki bu derin çete yapılanmalarının birçok cinayetin sorumlusu oldukları belirtiliyor.

2005 İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Yahudi soykırımının, “İsrail'i İslam dünyasının merkezinde yaratmak için Avrupa tarafından üretilen bir efsane” olduğunu söyledi. Yahudi soykırımının dünya tarafından kabul edilmesi için medya ve sinemayı en üst düzeyde kullananan israil, bu yolla yaptığı soykırım ve işgali dünya kamuoyundan gizlemeye çalışmaktadır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir