• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Gaziantep'te kan bağışı kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Acil Yardım Arama Kurtarma Koordinatörlüğü tarafından “Kan hayattır, hayat kurtarır” sloganıyla Gaziantep 100. Yıl parkında 3 gün sürecek olan kan bağışı kampanyası başlattı.

İHH ve Kızılay olarak kan bağışı kampanyası başlattıklarını belirten İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım Arama Kurtarma Koordinatörü Mehmet Yılmazsoy, “Kan bağışı kampanyasına katkı katma anlamında vatandaşlarımızın ve diğer kurumlara örnek olmak istedik. Burada İHH ve Kızılay olarak kan bağışı kampanyası başlattık. Dolayısıyla bir örneklik teşkil etme açısından böyle bir kampanya girişiminde bulunduk. Umarız bu anlamda bir farkındalık oluştururuz. Burada gençlerimiz var. Gençlerimizin bakış açısıyla böyle bir kampanya düzenlemek istedik. Bu vesileyle herkesin kan bağışı kampanyamıza katkı sağlamalarını istiyor ve onları kan vermeye davet ediyoruz. Çünkü kan vermek hayat kurtardığı gibi sağlık açısından da önemlidir.” şeklinde konuştu.

Kan bağışının sağlık açısından da önemli olduğunu ifade eden Kızılay Kan Merkezi Uzmanı Feridun Gök ise “Toplumda farkındalık oluşturma adına böyle bir girişimde bulunduklarını, İHH gönülleri ile ortak bir girişimle kan bağışı kampanyası düzenlemek istedik. Toplumda farkındalık oluşturma adına tüm kurumları Kızılay’a başvurarak kan bağışı kampanyamıza davet ediyoruz. Kan vermekle hayat kurtardığımızı unutmayalım. Bir ünite kan ile 3 kişiye hayat vermekteyiz. Kan bağışı sağlık açısından da faydalıdır. Vücutta ki oksijen eksikliğini, kemik iliğinde yeni hücrelerin oluşması, bağışıklık sistemine faydası vardır.” dedi. (İbrahim Koçyiğit– İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir