• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Dicle üniversitesi kongre merkezinde, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) 2’inci Rehber Öğretmenleri toplantısı yapıldı.

Kongre merkezinde gerçekleşen toplantı, Çocuk ve Ergen Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şeref Şimşek tarafından verildi.

Hiperaktivite ve dikkat eksikliğinin gerek çocuk, gerekse yetişkinler için bir hastalık olarak tanımlandığını söyleyen Şimşek, kişiye ve çevresine önemli olumsuzluklar yaşatan bu hastalığın tedavi edilebilir bir sağlık problemi olduğunu söyledi.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB); aşırı hareketlilik, kısa dikkat süresi ve ataklıkla (yetersiz dürtü kontrolü) karakterize bir bozukluk olduğunu söyleyen Şimşek, “Hastalığın kendini çocukluk çağında dikkatsizlik veya aşırı hareketlilik (hiperaktivite), unutkanlık, tepkilerin kontrolsüzlüğü ve kolayca başka şeylere sapma olarak gösteriyor.” dedi.

Şimşek, “Dikkatsizliğin özelliklerini kolaylıkla dikkatin dağılması, detayları gözden kaçırma, unutkanlık, sık sık bir aktiviteden diğerine atlamak, bir konuda odaklanmakta güçlük çekme olarak tanımlanmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Şimşek son olarak,  DEHB’nin klinik bir tanı olduğunu ve tanıyı kesinleştirmeye yönelik herhangi bir laboratuvar tetkiki veya özgün bir test olmadığını söyleyerek annenin, babanın, öğretmenin ve çevrenin bu konuda eğitilmesinden bahsetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir