• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
"DEDAŞ personeli halka yanlış fatura kesiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçakale’de vatandaşlara kesilen yüklü miktardaki faturaların,  DEDAŞ’a yeni alınan personelin elektrik sayaçlarını yanlış okumdan kaynaklandığını iddia eden DEDAŞ mağdurları defalarca bu tür uygulamaların yapıldığına dikkat çektiler.

Akçakaleliler kendilerine yüklü miktarda gelen faturalara itiraz ettiklerinde ise sadece kendilerinden özür dilendiğini ve verilecek bir dilekçeyle bu hatanın telafi edileceği yönünde kendilerine cevap verildiğini söylediler.

DEDAŞ mağdurlarından Meryem Mişe kendisine ait olan elektrik sayacını yanlış okuyan personelin her ay kendisine 70-80 TL tutarından fatura kesildiğini belirterek, “Geçen ay bin bin 800 TL olarak kesildi. Ben konuya itiraz edince de özür dileriz bir hata olmuş itiraz dilekçesi yazın telafi ederiz dediler ve ben halen dilekçeme gelecek cevabı bekliyorum.” Dedi.

İbrahim Yılmaz adlı DEDAŞ abonesi ise “Bu ay bana gelen fatura bin 428 TL.  Kaçak elektrik kullanmadığım halde bana bu miktarda fatura kesiliyor her ay 50-60 TL civarında gelen fatura bu sefer yüklü miktarda gelince şok oldum ve DEDAŞ beni veya başka vatandaşları kaçak kullanmaya teşvik mi ediyor düşüncesi geldi aklıma. Ben konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağım evimde hiç kaçak olmadığı halde bana yüklü miktarda elektrik faturası kesiliyor.” Şeklinde DEDAŞ’a tepki göstererek mağduriyetini dile getirdi.

Yılmaz daha önceleri de DEDAŞ personelinin aynı hatayı yine yaptığını ifade ederek, “İtiraz dilekçesi yazdım ben haklı çıktım ve o zaman yazılan 670 TL olan faturada hiç borç çıkmadı ve sadece benden özür dilendi” şeklinde ifadelere yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir