• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...
Ailede iletişim sorunları ve çözüm önerileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde bayanlara yönelik düzenlenen “Aile'de İletişim Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu konferansta mutlu aile tanımı üzerinde duruldu.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Çelik, “Huzurlu toplum huzurlu aile oluşturulması noktasında çalışmalarımızı daha yaygın bir biçimde çeşitli başlıklar altında devam ettireceğiz. Aslında zaman zaman şöyle sorular geliyor. Bu tür programların bizzat aile problemleri yaşayanlara verilmesi daha uygun olamaz mı deniliyor. Bir yerde bir kaza olduğu zaman düşene kim yardım ediyor. Tabi ki ayakta olanlar yardım ediyor. Ben ayaktayım diyenlerin toplumun problemleriyle uğraşmaları lazım.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Semin Güler Oğurtan, “Kişilerin sosyal ilişkilerde bulunma ihtiyacı, Özgürlük ve güç ihtiyacı, söz sahibi olabilme ihtiyacı vardır. Bütün bu ihtiyaçların karşılandığı tek yer ailedir. Toplum ne derse desin sizin eşleriniz gözünüzde bir tane olsun. Duygu ve düşüncelerimizi ifade etmekten çekinmemeliyiz. Karşımızdaki insanın duygu ve düşüncelerimizi okuması mümkün değildir. Bu nedenle eşlerimizi anlayışla karşılamalıyız. Mutlu ailede duygularda istikrar, mutsuz ailede duygularda karmaşa vardır. Mutlu ailede birbirini düşünme, mutsuz ailede birbirini eleştirme vardır. Mutlu ailede güven, mutsuz ailede güvensizlik vardır. Mutlu ailede bağlılık, mutsuz ailede bağımlılık vardır. Sevmek ve sevilmek için aile en güzel ortamdır.”şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir