• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
CHP`den Apo`ya doğum günü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etkinliği üstlenmek için BDP’lilerden ısrarlı ricalarda bulunan CHP’li belediye, terör yandaşlarına, yeme, içme, ulaşım ve çadır gibi bütün hizmetlerini seferber etti.

İmralı’da tutuklu bulunan teröristbaşı Öcalan’ın sözde doğum günü kutlaması için bu yıl ilk kez Halfeti’de toplanılmasının nedeni anlaşıldı. Terör örgütü yandaşlarının, CHP’li Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir’in BDP’lilerden ısrarlı ricası sonucunda bu ilçede toplandıkları öğrenildi.

BDP ile CHP arasında teröristbaşı Öcalan’ın doğum günü kutlamalarının yapılacağı yer konusunda tartışma da yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, Halfeti Belediye Başkanı CHP’li Mahmut Özdemir, kutlamalar için bu kez kendi ilçeleri Halfeti’de toplanılmasını istedi. CHP’li Başkan bu talebini BDP’li yöneticilere iletti. Sonuçta, terör örgütü yandaşlarının her yıl sözde kutlamalar için dağıttıkları bildirilerde toplanma merkezi Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinin Aligör kasabası olmasına rağmen, bu yılki dağıtılan bildirilerde kutlamaların Halfeti merkezli olacağı yazıldı. Ve kutlamalar için Halfeti’de toplanıldı.

Suruç`taki BDP`li ilçe belediye yöneticileri bu duruma itiraz ederek toplanma merkezinin her sene olduğu gibi yine Suruç olmasını istedi. Ancak BDP`li üst yöneticilerin ``Madem CHP Halfeti ilçe Belediye Başkanı Mahmut Özdemir`den böyle bir talep ve destek var. Biz de geri çevirmeyiz`` diyerek, bu duruma karşı çıktığı iddia edildi. Üst düzey yöneticilerin bu tutumunun Abdullah Öcalan`ın 12 Haziran seçim öncesi CHP ve BDP  ittifakına sıcak bakmasıyla alakalı olduğu ifade edildi.

BELEDİYE SEFERBER OLDU

Ricaları kabul edilen CHP’li Belediye çeşitli il ve ilçelerden Halfeti’ye gelen terör örgütü yandaşlarının en iyi şekilde ağırlanması için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. İlçede çadırlar kuruldu, yemekler hazırlandı, belediye araçları hizmete sunuldu…  

BDP’Lİ BELEDİYE’DEN “EV SAHİBİ BİZ OLACAĞIZ” TEPKİSİ

Suruç`taki BDP`li ilçe belediye yöneticilerinin toplanma merkezinin Suruç yerine Halfeti olarak belirlenmesine tepki gösterdikleri öğrenildi. CHP’li Halfeti Belediye Başkanı Özdemir’in talebinde ısrar ederek ``Ben size her türlü yeme içme, sosyal çadır, destek ve imkanı sağlarım. Yeter ki toplanma merkeziniz Suruç değil, Halfeti olsun`` teklifinde bulunduğu, bunun üzerine tartışmanın sona erdiği öğrenildi.

VE İLK KEZ HALFETİ’DE TOPLANILDI

Geçmiş yıllarda Öcalan`ın doğum günü için kente gelenler, Suruç İlçesi Onbirnisan Beldesi`nde toplanıp geceyi burada geçiriyordu. Daha önce geçici güvenlik bölgesi ilan edildiği için köye gitmelerine izin verilmeyen grupta bulunan yaklaşık 1000 kişi ilk kez geçen yıl güvenlik güçleri ile yapılan görüşme ardından Ömerli Köyü`ne gidebilmişti. Bu yıl bir gün önce gelen kalabalık Onbirnisan Beldesi yerine ilk kez Halfeti ilçe merkezinde toplandı. 

Halfeti ilçe merkezinde toplanan PKK yandaşları ellerinde Öcalan posterleri ve PKK`yı simgeleyen bez parçaları taşıyıp, sloganlar atarken, ilçe merkezinde 3 bin polis görev yapıyor. Önceki günden bu yana Halfeti’de bekleyen grup, dün Öcalan’ın doğduğu köy olan Ömerli’ye gitti.

Aralarında BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Bengi Yıldız ve Sırrı Sakık ile türkücü Ferhat Tunç`un bulunduğu bir grup, otobüs ve otomobillere binerek, 2 yıl önce düzenlenen izinsiz gösteride çıkan olaylarda 2 kişinin öldüğü Karataş mevkisine giderek, burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bazılarının terör örgütü ve elebaşı lehine slogan attığı eylemin ardından gruptakiler, olaysız şekilde dağıldı.

Aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata`nın yer aldığı diğer grup ise araçlarla elebaşının doğum yeri olan Ömerli köyüne hareket etti. Gruptakiler, Öcalan`ın kardeşleri Fatma ve Mehmet Öcalan tarafından karşılandı.

Mehmet Öcalan`ın evine giden gruptakilerden bir kısmı, sık sık terör örgütü lehine slogan attı ve örgütü simgeleyen bez parçaları taşıdı. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Mehmet Öcalan, burada gruba hitaben birer konuşma yaptı. Gruptakiler daha sonra köyden ayrılmaya başladı.

Bu arada köye giden gruptakilerden bazılarının buradan toprak ve fidan aldığı görüldü.

Söz konusu eylem nedeniyle takviye ekiplerin geldiği Halfeti`de, alınan güvenlik önlemleri devam ediyor.

Kaynak: Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir