• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Füze Kalanı ABD`nin Projesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Çarşı Postanesi önünde bir basın açıklaması yapan Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Gaziantep İl Teşkilatı Bitlis Güroymak ve Hakkari Çukurca`da sivil vatandaşlar asker ve polise yönelik saldırı kınadı.

Basın açıklamasını okuyan Has Parti İl Başkanı Semih Simitçi, saldırıların arkasında uluslar arası terör sistemlerinin olduğu vurgulayarak, Hükümet`in Heron, Füze Sistemi, Predator ve istihbarat konularını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Füze Kalkanının İsrail`i koruma amaçlı, uluslararası terör sisteminin işine yarayacağının altını çizen Simitçi; "Bilinen adıyla `füze kalkanı` projesi NATO`nun değil ABD`nin projesidir ve genişletilmiş Ortadoğu Projesinin bir parçasıdır. Bu sistem, İsrail`i korumak için kurulmaktadır. Sistemin milletimize faydası olmadığı gibi uluslar arası terörün işine yarayacaktır."dedi.


Simitçi;"Füze kalkanı projesinde buton bizim elimizde olacak" sözleri aldatmacadan başka bir şey değildir. Parasını verdiğimiz Heronların komutası kimde ise, İncirlikten komşu ülkelere yüz binden fazla sorti yapılırken buton kimin elinde ise, füze kalkanının butonu da onların elinde olacaktır."dedi.

Hükümete çağrıda bulunan Simitçi; "İsrail`in güvenliği için NATO kisvesi altında ABD dayatması bizi başta İran olmak üzere komşu ülkelerle karşı karşıya getirecektir. Yarın NATO İsrail`i dost, Türkiye`yi ya da bir başka komşumuzu düşman olarak tanımlarsa füze kalkanı kime hizmet edecektir? Hükümeti hayati hatadan dönmeye davet ediyoruz. Hükümet, Türkiye`nin ve bölge halklarının bu coğrafyadaki tarihi misyonuna uygun politikaları değil işgalci ve sömürgeci batının politikalarını uygulamak ve savunmaktan vazgeçmelidir." ifadelerine yer verdi.

İmzalanan Füze kalkanı projesi ile Hükümet`in komşularla `sıfır sorun` politikası da tezat oluşturduğunu belirten Simitçi; "Açıkça görülmektedir ki, Türkiye`nin komşularıyla sıfır sorun dış politika tezi de "füze kalkanı anlaşması" ile iflas etmiştir."dedi.

Açıklamanın sonunda, tüm tepkilere rağmen imzalanan bu anlaşmanın, referanduma götürülmesi için postane aracılığıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek`e bir telgraf gönderildi.

Şefik Mert-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir