• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İsrail işgali tasarısı BM`ye gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin-İsrail barış müzakerelerinin Filistinli başmüzakerecisi Saib Ureykat, İsrail'in işgal ettiği topraklardan geri çekilmesini öngören tasarının BM Güvenlik Konseyi'ne sunulacağını söyledi.
Ureykat, Filistin devlet radyosuna yaptığı açıklamada, iki gün içinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile konuyla ilgili görüşeceğini belirtti.


Filistin resmi haber ajansının (WEFA) duyurduğu resmi açıklamada tasarının 16 Aralık Çarşamba günü Arap ülkelerinin dışişleri bakanları ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile düzenlenecek toplantıdan sonra BMGK`ye sunulacağı belirtildi.


Filistin yönetiminin BMGK`ye sunacağı tasarı, 1967`dan önceki sınırları içerisinde bağımsız bir Filistin devletinin kurulması çerçevesinde iki devlet çözümünün uygulanmasını öngörüyor.


Ureykat, Filistin devlet radyosuna yaptığı açıklamada, "Filistin devletini tanıyan ve 1967 sınırlarına dönülmesini sağlayacak açık ve sarih bir karar bekliyoruz. Kudüs'ün başkentimiz olarak tanınması, tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılması, yerleşim birimlerinin yasa dışı ilan edilmesi ve acilen durdurulması da diğer isteklerimiz." dedi.

 

ABD Dışişleri Bakanı Kerry de bugün İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu ile İtalya'nın başkenti Roma'da konuyla ilgili görüşecek.
İsrail tarafı ise iki ülke arasında anlaşma yapılmadan BM'nin bir karar almasına karşı çıkıyor.

 

İsrail ve Filistin arasında bir süre yürütülen barış müzakereleri nisan ayında çökmüştü. Çöküş nedeni ise İsrail`in daha önce yapılan bir anlaşma gereği serbest bırakması gereken dördüncü Filistinli mahkumlar grubunu bırakmayı reddetmesiydi.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir