• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
TÜPRAŞ işçileri 'işe geç gitme' eylemi yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜPRAŞ’ta yatırım ve istihdam eksikliklerinin olduğu gerekçesiyle Batman TÜPRAŞ Rafinerisi girişinde servis araçlarından inen TÜPRAŞ Rafinerisi’nde çalışan işçiler, basın açıklaması yapıp TÜPRAŞ’a doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından işçiler, işe geç gitme eylemi olarak ikinci eylemlerini yaptılar.

Burada basın açıklamasını işçiler adına Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik yaptı.

Açıklamada Tekik, “Bugün 15 Aralık TÜPRAŞ işvereni için önemli bir gündür. Şuan Kocaeli ilinde TÜPRAŞ işvereninin yaptığı çok büyük bir yatırımın açılış töreni var. Maalesef yatırımlar, istihdama yönelik iş açma alanları Batman’a hiçbir şekilde yansımıyor.” dedi.

Eylemlerinin herhangi bir üniteye yönelik bir eylem olmadığını ve bundan sonrakilerinin de öyle olmayacağını belirten Tekik, “Buradaki eylemimiz TÜPRAŞ’ta küçültme ve daralma anlamlarına gelen uygulamaları protesto etmek ve işvereni bu tutumundan vaz geçirmeye yöneliktir. Bizler işverene bu şekilde sesimizi duyuruyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Batman TÜPRAŞ Rafinerisi’nde yaklaşık 500 kişinin çalıştığını söyleyen Tekik, “Bütün rafineliklere yatırımlar yapılıyor. Kırıkkale ve Kocaeli gibi yerlerde çok büyük yatırımlar yapılıyor. Bu yatırımlar iyide oluyor ve biz bu yatırımlara seviniyoruz. Burada da petrol var, Irak ve başka yerlerden de gelen petroller de var. Diğer illere yapıldığı gibi buradaki TÜPRAŞ’a da düşünce ve ayrım gözetmeksizin sahip çıkarsak hem personel istidamı, hem üretim yeteneği bakımından üçe katlanır. İşçilerden başka Batman’a sahip çıkan kimse yok. Bu anlamda Batman’ın ayağa kalkması lazımdır. Burada çalışanların hepsi Batmanlıdır. Kimse başka yerden gelip burada ekmek kazanmıyor.” ifadelerini kullandı.

Son olarak TPAO özelleştirmesine değinen Tekik, devamında şunları kaydetti: “Hükümet çevrelerinin bir bayram müjdesi verir gibi ‘TPAO’yu özelleştireceğiz’ yönlü açıklamalarını da burada kınıyoruz. Özelleştirmenin taşeronlaştırma, iş katliamları ve iş faciaların olduğu Soma, Ermenek ve Torunlar cinayetleri bize çok açık bir şekilde gösteriyor. Dolayısıyla hükümetinde sermayecilerin sözcülüğünü bırakmaya ve işçinin, halkın sözcüsü olmaya davet ediyoruz.” (M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir