• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
HSYK`da yeni üyeler için kritik toplantı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yargıtay'a 129, Danıştay'a 39 yeni üye kadrosu veren yargı paketinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından gözler HSYK Genel Kurulu'na çevrildi.

HSYK Genel Kurulu bugün olağanüstü toplanarak, fiilen 17 görev yılını doldurmuş 3 bin 825 hakim ve savcı arasından tayin edilecek yüksek yargı üyelerini seçecek. Aday hakim ve savcılara ilişkin taslak çalışmasının tamamlanmasının ardından bugün yapılacak Genel Kurul'da 12 ve daha fazla üyenin oylarını alan hakim ve savcı adayları Yargıtay ve Danıştay'a atanacak. Yargıtay'a seçilecek isimler arasında Yargıda Birlik Platformu Sözcüsü Abbas Özden ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek'in olduğu belirtiliyor.

Danıştay'a seçilecek isimler arasından ise Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısı Cafer Ergen ile Kayseri Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Cevdet Erkan da bulunuyor. Yargıtay ve Danıştay'a atanacak yeni üyeler hakkında yargı kulislerinde de bazı isimler konuşuluyor. Buna göre Yargıda Birlik Platformu Sözcüsü Abbas Özden'in Yargıtay üyesi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir