• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Bingöl'de işyerleri denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zabıta ekipleri, et, unlu mamuller, kahvehane, lokanta, kasap ve internet kafelerde denetimler yaptı. Denetim ekibi satılan ürünlerin son kullanma tarihi, esnaf portör sağlık karneleri, gıda depolama alanları ile genel hijyen koşullarını kontrol etti.

Denetimlerde eksiklikleri belirlenen ve kurallara aykırı durumları tespit edilen işyeri sahipleri uyarılarak eksikliklerini gidermeleri için süre verildi.

Amaçlarının halkın daha sağlıklı ürünlerle buluşmasının sağlanması olduğunu belirten Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ifade ederek, alışveriş yapan vatandaşların ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka bakmaları gerektiğini söyledi.

Barakazi, “Denetimler; ekmek gramajı, sağlıklı üretim şartları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve işyeri ruhsatları konularında ağırlık kazandı. Genel olarak kasaplar, et ve et ürünleri satan marketlerde, berberler, fırınlar ve lokantalarda yapılan denetimlerde, halk sağlığı açısından ciddi problemler yok. Eksikleri olan esnafları uyararak gerekli düzenlemeleri yapmaları konusunda uyarılarda bulunduk” diye konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir