• DOLAR 32.506
  • EURO 34.585
  • ALTIN 2492.1
  • ...
Sokakta satılan ekmekler sağlığa zararlı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır‘ın birçok kenar mahalle semt pazarlarında ve sokak aralarında el arabaları içerisinde ekmek satılmasına tepki gösteren fırın esnafı bu uygulamaların insan sağlığını açıkça tehdit etmesinin yanında kendilerinin de emeklerinin heba olmasına sebep olduğunu söyledi. Fırıncılar hem sağlık açısından hem de fırın esnafının haklarının korunması açısından belediyelerin gereken hassasiyeti göstermemesine ise tepki gösterdi.

Bağlar İlçesi Sakarya Caddesi’nde,  çocukların el arabaları üzerinde ekmek satmasına tepki gösteren fırıncılar, yetkililerin bu durum karşısında gerekli önlemi almalarını istedi.

Açıkta satılan ekmeklerin halkın sağlığını olumsuz etkilediğini belirten fırın esnafı, bu güne kadar birçok kez gerekli başvuruları yapmalarına rağmen bu sorunun çözülmesi için bir adım atılmadığını da dile getirdi.

“Kimse bu soruna çözüm bulmuyor ‘’

Konu ile ilgili olarak konuşan fırın işletmecisi Abdülhalik Kar bu sorunu defalarca Belediye’ ye dilekçeler yazarak bildirmelerine rağmen kendileri ile ilgilenen olmadığını belirterek, “Çocuklar el arabasının üzerinde ekmek satıyorlar ve o ekmeklere onlarca kişinin eli değiyor. Bu durum ne kadar sağlıklı olabilir ki? Hijyen kurallarına ne kadar uygun bu? Bunun yanında buralarda satılan ekmeklerin gramajları eksik, etiketleri yok. Hatta hangi unla ve ne şekilde yapıldığı da bilinmiyor.” diyerek tüm bu olumsuzluklara rağmen yetkililerin olaya duyarsız kalmalarına bir anlam veremediğini ifade etti.

Kendilerinin fırıncılar olarak sürekli denetim altında olduklarını ve faaliyetlerinin ise vergilendirildiğini belirten Kar, “Kimse bu soruna çözüm bulmuyor. ‘’ diyerek sitem etti.

“Defalarca Belediye İlçe Zabıta Müdürlüğünde toplantılar gerçekleştirdik”

Bir diğer fırın işletmecisi Mustafa Ateş ise, bu durumun sağlıksız olmakla beraber kendileri için de haksız bir rekabet ortamı oluşturduğunu söyledi.

Ateş, “Haksız rekabet ortamının bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Yıllardır mücadele ediyoruz. Defalarca Belediye İlçe Zabıta Müdürlüğünde toplantılar gerçekleştirdik. Görüşlerimizi bildirerek ihbarda bulunduk.  Bizler, bir an önce açıktan satılan ekmeklerin kaldırılmasını, kentimize yakışmayan görüntülerin ortadan kaldırılmasını talep ettik. Umarım en kısa zamanda kalıcı çözümler bulunur.’’ temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir