• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Basel`de muhtaçlar yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam toplumunda önemli yere sahip olan vakıf ve dernekler, günümüzde sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.

İsviçre`nin Basel şehrinde gurbetçi Müslümanlara İslami eğitim ve kültür alanında hizmetlerini sürdüren Said-i Nursi Vakfı, düzenlediği Futbol Turnuvası ve Kermes türü etkinliklerle toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya  da katkı sunuyor.

Said-i Nursi Vakfı`nın, son olarak 13-14 Aralık tarihleri arasında düzenlediği kermes etkinliği, hayırseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Vakıf müdavimlerinden İbrahim Demir, 2 gün süren kermesin mağdur ve muhtaçlar yararına düzenlendiğini anımsatarak, kermese gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kermesin düzenlenmesine öncülük eden Said-i Nursi Kadın Kollarına teşekkür eden Demir, bir şekilde kermese katkı sunan herkese ayrıca teşekkür etti.

Hocalar kısa sohbetler yaptı

Türkiye`nin birçok yöresine ait yemeklerin sergilendiği kermeste, hocalar tarafından kısa sohbetler de yapıldı.

Bugün öğle namazına müteakip kısa bir sohbet yapan Abdulvahap Yıldız Hoca, ülkemizde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde pek çok mağdur ve muhtacın olduğunu belirterek, söz konusu muhtaçlara bir nebze  de olsa yardımcı olmak amacıyla düzenlenen kermeslerin desteklemesi gerektiğini belirterek, yapılan hayırların kişiden bir şey eksiltmeyeceğini, Allah'ın bir hayır yapan kişiye 70 ile mukabelede bulunacağını söyledi. (Ahmet Bayram – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir