• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
AB`den Operasyon Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL  - AB Komisyonu, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gerçekleştirilen gözaltılarla ilgili bağımsız ve tarafsız soruşturma talep etti.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın ortak açıklamasında, "Bugün Türkiye'de bazı gazetecilere ve medya temsilcilerine yönelik polis baskınları ve gözaltılar, demokrasinin temel ilkelerinden biri olan medya özgürlüğüyle bağdaşmamaktadır. Masumiyet karinesinin hakim olmasını bekliyoruz ve işlendiği iddia edilen cürümlerin davalıların haklarına tam saygı gösterilerek bağımsız ve tarafsız soruşturulması konusundaki vazgeçilemez hakkı hatırlatıyoruz" denildi.

Açıklamada, "söz konusu operasyonun Türkiye'nin parçası olmak istediği Avrupa değerleri ve standartlarına aykırı olduğu" savunularak herhangi bir aday ülkenin AB'ye katılımı yönünde atılacak adımların hukukun üstünlüğüne ve temel haklara tam saygıya bağlı olduğu kaydedildi.

Mogherini ve Hahn, geçen haftaki Türkiye ziyaretlerinde aldıkları, AB üyelik hedefine bağlılık taahhütlerinin uygulanmasını beklediklerini ve ortak endişelerini Salı günü toplanacak olan AB dışişleri bakanlarına ileteceklerini bildirdi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir