• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Filistinli Bakan Ebu Ayn`ı Çocukları Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RAMALLAH - İsrail askerlerinin müdahalesinde hayatını kaybeden Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn'ın çocukları, babalarını anlattı.

Batı Şeria'nın El-Bireh kentinde taziyeleri kabul eden aile fertlerinden Ebu Ayn'ın büyük oğlu Tarık, babasının kendilerine her zaman vatana hizmet etmeleri tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

Babasının ayrıca kendilerine şehitlerden ve İsrail hapishanelerindeki tutuklu Filistinlilerden "üstün olmadıklarını" ve diğer insanlardan farklı olmadıklarını öğütlediğini anlatan Tarık Ebu Ayn, "Babam bizi gösterilere katılmaya teşvik ederdi. Sürekli mücadeleden bahsederdi. Yaşadığı gibi direnişçi olarak öldü" dedi.

Bakan Ebu Ayn'ın düzenlenen zeytin ağacı dikme eyleminde hayatını kaybettiğine değinen oğul Ebu Ayn, "Babam barış ağacı dikerken öldü" ifadesini kullandı.

Uluslararası toplumun İsrail'in saldırıları karşısındaki tutumunu eleştiren Ebu Ayn, uluslararası toplumdan "bir kez olsun doğruyu söyleyerek, İsrail işgaline karşı Filistin'in yanında durmalarını" istedi.

"Benim ona dua etmem gerektiğini unuttum"

Ebu Ayn'ın lise son sınıfta okuyan tek kızı Mahar ise o gün annesinin babasından, "evde kalmasını" istediğini ve bu konuda çok ısrar ettiğini ifade etti. Annesinin ısrarına, babasının "Dönmeyeceğim. Kimsenin unutmayacağı bir şey yapacağım" diyerek karşılık verdiğini aktaran Mahar Ebu Ayn, "Çıktı ve şehit olarak döndü" diye konuştu.

"Kötü olayın yaşandığı" gün kapıda kendisini uğurlayan babasından gireceği sınavı için dua istediğini hatırlatan Mahar Ebu Ayn, göz yaşları içerisinde, "Benim ona dua etmem gerektiğini unuttum" şeklinde konuştu.

Babasının vatan sevgisi ve mücadelesini vurgulayan Mahar Ebu Ayn, şunları kaydetti:

"Bizi vatan ve toprak sevgisiyle büyüttü. Sürekli Filistin'i kurtarmak için çalışmamız gerektiğini söylerdi. Yahudi yerleşim yerleriyle mücadele için yarım milyon zeytin ağacı dikti, 1 milyon dikme hayalini gerçekleştiremedi.”

Filistinli Bakanın eşi Rimal Ebu Ayn ise yüzlerce kişinin başsağlığına geldiği taziye evinde, üzüntüsü nedeniyle duygularını ifade edemedi. Yakınları Rimal Ebu Ayn'ın yaşadığı acıdan dolayı "büyük bir travma" yaşadığını dile getirdi.

Filistin'de bakan statüsünde kabul edilen Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ebu Ayn, Ramallah'ın kuzeyindeki Turmusayye beldesinde, İsrail askerlerinin çarşamba günü Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden gruba müdahalesi sırasında hayatını kaybetmişti. Göz yaşartıcı gaza maruz kalan Ebu Ayn'ın, "bir İsrail askerinin dipçikle göğsüne vurması sonucu" yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn'ın, Filistin, İsrail ve Ürdünlü doktorların katılımıyla yapılan otopsinin ardından, İsrail ve Filistinli doktorların açıkladıkları raporlar birbiriyle çelişiyor. Filistin tarafı ölüm sebebi için "darp ve göz yaşartıcı gaz" açıklaması yaparken, İsrail tarafı ölüm nedenini, "kalp krizi" olarak açıklamıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir