• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İHO Ebrar Paris`te üye ve gönüllüleriyle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumartesi akşamı  İho Ebrar`ın erkek  üye ve gönüllülerine,  Pazar sabahı  da bayanlara yönelik gerçekleşen  programa  İho Ebrar Başkanı  Doktor  Abdurrahman Alpsoy katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. İho Ebrar Başkanı Doktor Abdurrahman  Alpsoy  programda yaptığı konuşmada,  Iho Ebrar`ın  kısa öz geçmişini  açıkladıktan sonra, 2014  yılında  yaptıkları yardım  faaliyetleri ile  projelerini tanıttı.

Alpsoy  konuşmasında, İho Ebrar`ın 2010`da Belçika`da kurulup, 2011`de  de merkezinin Hollanda`ya alındığını belirterek,  kurulduğu günden beri aralıksız faaliyetlerini sürdürdüğünü, ilk yardım faaliyetinin ise, Elazığ`da yaşanan deprem sonucunda depremzedelere yaptıkları yardım olduğunu söyledi.

Daha sonra 2011`de vuku bulan  Van depreminde, Pakistan`da yaşanan sel felaketi ile Arakan ve bazı doğu Asya ülkelerinde zor durumda olan Müslümanlara yardım edildiğini,  özelikle Gazze`de düzenli olarak yardım yapıldığını, ayrıca  Bosna Hersek`te yaşanan sel  felaketi sonucunda muhtaç insanlara yardım eli uzattıklarını belirten Alpsoy, İho Ebrar`ın kurulduğu günden bu güne kadar faaliyetlerine durmaksızın, dünyanın dört bir yanında devam ettiğini söyledi.

2014 Ramazan ayı boyunca 10 farklı bölgede toplam 420 aileye düzenli gıda yardımı yaptıklarını, bununla birlikte Kobani mülteci kampında yardım faaliyetleri düzenlediklerini, ayrıca  dünyanın diğer ülkelerinde  6 bine  yakın aileye yardım edildiğini açıkladı.

Alpsoy konuşmasının devamında  İho Ebrar`ın 2015 yılındaki hedef ve  projelerini anlattı. Alpsoy , dünyanın bir çok ülkesini kapsayan kardeş aile projesi, Yetim edinme projesi, muhtaç öğrencilere burs projesi, muhtaç ailelere düzenli aylık gıda yardımı, acil sağlık yardımı gibi projelerinin olduğunu belirten Alpsoy,  2015 yılında deprem sel, heyelan gibi doğal afet ve savaş mağdurlarına yardım edileceğini dile getirdi.

Bu genel projeler dışında rutin olarak  düzenledikleri Ramazan ayı  programları olduğunu söyleyen Alpsoy, her yıl Ramazan ayı boyunca  yardıma muhtaç ailelere kumanya, iftarlık ve bayramlıkların verildiğini aktardı. Bunun yanında yıl boyunca, kurban programı yardımları, kış mevsiminde ısınma ve barınma yardımları, muhtaç çocuk ve ailelere giyinme-barınma yardımları, fakir çocuklara sünnet projesi, suyun bulunamadığı ülkelerde temiz içme suyu bulma projelerini yürüttüklerini  ifade etti.

Başkan Abdurrahman  Alpsoy  İho Ebrar`ın kısaca yürüttüğü faaliyetlerini aktardıktan sonra yapılan bu yardımların kaynaklarını açıkladı. Genellikle acil yardım kampanyalarının, Camilerden veyahut dernekler bünyesinde  toplandığını belirten Alpsoy , bununla birlikte düzenli yardım severlerden toplanan aylık aidatların olduğunu,  evlere ve iş yerlerine yardım kumbaralarının dağıtıldığını belirtti. Evlere dağıtılan bu kumbaraların, aileler ve çocuklar için önemli olduğunu belirten  Alpsoy,  toplanan diğer yardımların adaklar, akikalar, fitre, zekat, kurban bağışı, kişisel ve özel sponsorluklar ile bağışlar olduğunu söyledi.

İho Ebrar Başkanı Doktor Abdurrahman Aksoy, son olarak, İho Ebrar olarak 2015 yılı için saydıkları bütün faaliyetleri daha fazla çoğaltarak ve yeni yardım projeleriyle faaliyetlerine hız vererek devam edeceklerini belirti.

Program İho Ebrar`ın  faaliyetlerini anlatan sinevizyonla son buldu. (Enes Suiçer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir