• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Gaziantep`teki Yetkililer Eğitim Gaspına Destek Veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Eğitim Öğretim yılının başlaması bir ayını geride bırakırken, inançları gereği başörtüleriyle okullarına devam etmek isteyen öğrenciler, okul idarecileri tarafında okul derslere alınmıyor.

 

Haftalardır gündemde olan eğitim skandalı ile ilgili yetkililerin devreye girmemesi üzerine öğrenci velileri, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi STK temsilcileri ve avukatlarla birlikte başta Gaziantep Valisi olmak üzere ildeki yetkililerle konuyu görüşmek istedi. Kentteki başörtü zulmüne sesiz ve duyarsız kalarak destek veren yetkililer, mağdur öğrenci velileri, avukatlar ve STK temsilcilerinin tüm ısrarlara rağmen görüşme taleplerini reddetti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Binayı Terk Edip Gitmiş
Mağdur ailelerle birlikte kentteki yetkililerle görüşmek isteyen avukatlardan Şaban Dalgın, çocukların okullara alınmamasının açık bir hukuksuzluk olduğunu belirterek Şahinbey ilçesinde birçok öğrencinin eğitim hakkının okul idarecileri tarafından gasp edildiğini belirterek, "Bizde bunun için buradayız. Konuyla ilgili kaymakamlıkla görüşme isteğimiz reddedilerek İlçe Milli Eğitime Müdürlüğüne yönlendirildik. İlçe Milli Eğitim Müdürüyse bizim geldiğimizi haber alınca binayı terk edip gitmiş." dedi.

Dalgın, resmi makamların kendileriyle görüşmek istemeyişlerinin haksız olduklarından kaynaklandığını söyledi.

 

İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Gaziantep Rahmet-Der Başkanı M.Faik Doğan da, yaşanan skandalla ilgili görüşmek istedikleri resmi makamların kendilerini başlarından savdığını, bunun ise ayrı bir skandal olduğunu belirtti.

 

Avukat Abdulgani Orhan ise , " Biz önce Milli Eğitim Müdürlüğüne gittik. Milli Eğitim Müdürünün şehir dışında olduğunu söylediler, daha sonra baş vurduğumuz kaymakam ile İlçe Milli Eğitim Müdürü açıkça bizimle görüşmek istemediklerini söylediler. Daha sonra görüşmek istediğimiz Vali, yerinde olmadığından kendisiyle görüşemedik." dedi.

 

Orhan, yaşanan hukuksuzlukla ilgili olarak kendileriyle görüşmek istemeyen yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Avukatlar yaşanan hukuksuzluğun peşini bırakmayacaklarının altını çizdi

Şefik Mert-İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir