• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
“Paralel Yapı” operasyonunda 23 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “Paralel Yapı" soruşturması kapsamında İstanbul merkezli birçok ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Batman, Eskişehir, Tunceli, Elazığ, Şırnak, Van ve Erzurum`da haklarında gözaltı kararı bulunan 32 kişiden 23'ünün gözaltına alındığı öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve gazeteci Nuh Gönültaş`ın da bulunduğu ileri sürüldü.

Operasyon kapsamında; Samanyolu TV'de yayınlanan ''Sungurlar'' dizisinin yönetmeni Engin Koç Van'da gözaltına alındığı, yine aynı televizyonda yayınlanan ''Sungurlar'' ve ''Tek Türkiye'' dizilerinin yapımcısı Salih Asan ise Eskişehir'de gözaltına alındığı belirtiliyor.

Öte yandan, hakkında gözaltı kararı bulunan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile eski Hakkari Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan Tufan Ergüder`in de İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildiği iddia edildi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının şüpheliler hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik" gibi iddialarla suçlamalarda bulunduğu öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir