• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Hamas: Fetih Siyonist İsrail`le İşbirliği Yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yazılı açıklamasında, "El Halil kentindeki Fetih'e bağlı güvenlik güçleri, Hamas'ın kuruluşunun 27'inci yıl dönümü etkinliklerine katılmak isteyen onlarca hareket mensubunu gözaltına alırken, İsrail ordusu söz konusu etkinlikler için hazırlanan platformu yerle bir etti" bulundu.

Açıklamada, "Bu gözaltılar, Fetih yönetimi ile İsrail arasında güvenlik koordinasyonunun devam ettiğinin açık delildir" ifadelerine yer verildi. Filistin yönetiminden konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Siyonist İsrail askerleri, Cuma günü Filistinlilerin El Halil kentinde kutlamaların yapılacağı alana girmesine izin vermemiş, alana kurulan platformu yıkan askerler, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Olaylarda iki Filistinli plastik mermi nedeniyle yaralanırken, onlarca kişi göz yaşartıcı gazdan etkilenmişti.

Batı Şeria`da Filistinli aktivistlerin zeytin ağacı diktiği bölgede Siyonist İsrail askerlerinin darp ettiği Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn 10 Aralık'ta hayatını kaybetmişti.

Filistin yönetimi, Ebu Ayn`ın öldürülmesi sonrasında İsrail ile sürdürülen 'güvenlik koordinasyonunun' durdurulduğunu açıklamıştı.

Fetih hareketinin mensubu olan ve daha önce Esirler Bakanlığı Yardımcılığı da yapan Ebu Ayn, Filistin birlik hükümetinde Yerleşimler ve Ayrımcı Duvara Karşı Faaliyetler Bakanı olarak görev yapıyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir