• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Doğu`da kar yağışı ve soğuk hava
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgenin bulutlu, yer yer sisli ve puslu, Kars, Ardahan ve çevresinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Muş, Hakkari, Van, Bitlis ve Hakkari'de de aralıklarla kar yağışı beklenen bölgede, buzlanma ve don ile yer yer sis ve pus olayı yaşanacağı belirtildi.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 4, Van'da 2, Hakkari, Muş, Bitlis, Erzincan ve Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Kars'ta 1, Ardahan'da ise 3 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklığının da Iğdır'da 8, Erzincan'da 10, Van, Muş ve Hakkari'de 5, Erzurum, Bitlis ve Ağrı'da 4, Kars'ta 2 ve Ardahan'da sıfır derece olması tahmin ediliyor

Kar kalınlıkları da Kars'ta 13, Ardahan'da 7, Erzurum ve Ağrı'da 5, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 25 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 27, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 40 ve Kop Dağı'nda 16 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışının etkili olduğu kentlerde belediyeye ait ekipler cadde ve sokaklarda kar temizliğine başladı. Vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önü ile araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki sporcular da caddelerde kayak kayarak karın keyfini yaşadı. Bu arada kar yağışının ardından kuşların da yiyecek bulmakta zorlandığı dikkati çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir