• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
`Saldırılarla Kürt Halkının Kazandığı Bir Şey Yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Memur Sen Batman il yönetimi yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, halkın, kamuoyunun ve STK`ların silahları susturun çağrılarına kulak tıkayanların, kutsal olan insan kanını dökmeye devam edenlerin, derin yaralar açanların, toplum vicdanında mahkûm olmaya devam edildikleri kaydedildi.

 

Halkın sorunlarının halka rağmen çözeceklerini iddia edenlerin yanıldıklarını bilmeleri gerektiği vurgulanan açıklamada, "Son dönemde örgütün artırdığı saldırılarla ve bunun sonucu katlettiği insanların sayısı artmasına rağmen Kürt Halkının kazandığı ya da alkışladığı hiçbir şey yoktur. Tam aksine Kürtlerin pek çoğu yaşananlardan rahatsızlıklarını dile getirmektedirler." ifadeleri kullanıldı.

 

Demokratikleşmeden Geri Adım Atılmamalıdır
PKK`nin bu tür eylemlerinin demokratikleşme yönünde kararlı adımların atıldığı bir zamanda arttırması, bu yöndeki çalışmaları sabote etmeyi amaçladığının dile getirildiği açıklamada, "Hükümet ve kamuoyu bu oyuna gelmemeli. Demokratikleşmeden geri adım atılmamalıdır. Terör örgütünün vatandaşımızı tahrik etmeye yönelik bu tür eylemlerinde, örgütün ekmeğine yağ sürmemeli, birlik ve beraberliğimizden taviz vermemeli, Sivil Anayasa çalışmaları kesintisiz bir şekilde neticelendirilmelidir. Demokratikleşme çalışmaları, her zamankinden daha kararlı bir şekilde devam etmeli, özgürlükçü, demokratik yeni anayasa için çıkılan yoldan dönülmemelidir." denildi.

 

Açıklamada, Bitlis Güroymak ve Hakkâri`nin bazı ilçelerinde sivil, asker ve polislere yönelik eş zamanlı saldırılar kınandı.

Veysi Demir-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir