• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
İngilizler Mardin`de altın arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye üzerine yoğunlaşan İngiltere merkezli altın madencilik şirketi Ariana Resources, Mardin`in Kızıltepe ilçesinin altın arama bölgesinde yılda ortalama 20 bin ons eşdeğeri altın üretmeyi hedefliyor. Ariana Resources, Kızıltepe maden sahasında ortalama altın veriminin ton başına cevherde 3,6 gram altın ve ton başına 41,6 gram gümüş olduğunu açıkladı.

Öte yandan İstanbul Altın Borsası (İAB) bünyesinde fiziki yapılanması tamamlanan Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası faaliyete başladı. Kıymetli Taş Piyasası`na İAB`nin mevcut 85 üyesinin yanı sıra sektörün önde gelen yaklaşık 100 civarındaki temsilcisinin önemli bir kısmının üye olması, üye sayısının yapılacak vergisel düzenlemelerle artması ve işlem hacminin de buna paralel olarak yükselmesi bekleniyor.

İAB Başkan Vekili Osman Saraç, dünyada en büyük elmas ticaret merkezlerinin Belçika, İsrail, Rusya, Hindistan ve ABD olduğunu belirtti. Saraç, borsa olarak ilk etapta sektörün önemli oyuncularını piyasa çatısı altında toplama hedefleri bulunduğunu ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir