• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Belediyenin yapmadığı kaldırımları mahalleli yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da belediyenin yapmadığını mahalleli yaptı. Beşevler Mahallesi 12. Cadde üzerinde bulunan mahalle sakinleri, belediyenin çevre mahallelerin bozuk kaldırımları onardığını fakat mahallelerinde BDP’ye oy çıkmadığı için belediyenin kendi kaldırımlarını yapmadığını belirtti. Bunun üzerine mahalleli, kendi imkânlarıyla bozuk kaldırımlarını yapmak zorunda kaldı.

“Belediye ayrım gözetmeksizin hizmet etmek zorundadır”

Yaşanan duruma tepki gösteren mahalle sakinlerinden Adem Yıldız, “Bundan 4 sene önce belediye kaldırımlarımızı kırıp yerine yeni kaldırım yapacaktı. Bizim mahallede BDP’ye oy çıkmadığı için çevre mahallelerinin kaldırımlarını yenilediler fakat bizim mahallenin kaldırımını yapmadılar. Bizlerde mahalleli olarak kendi imkânlarımızla kaldırımlarımızı yeniden yapıyoruz. Bunu bizler değil belediyenin yapması gerekiyordu. Ama maalesef bizim belediye hizmetten çok siyasi davranıyor. Bizler onlara oy vermezsek dahi belediye hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese hizmet etmek zorundadır. Bu belediyenin ayıbıdır.” Dedi.

“Belediyenin hiçbir hizmetinden faydalanamıyoruz”

Belediyenin hiçbir hizmetinden faydalanamadıklarını söyleyen Selman Yıldız ise, “Bütçemiz olmamasına rağmen çamur içerisinde kalan kaldırımımızı yapmak zorunda kaldık. Neden belediye bizim kaldırımımızı onarmıyor? Bizler üvey evlatlar mıyız? Belediyenin hiçbir hizmetinden faydalanamıyoruz. Belediyenin çöp temizleme aracı dahi bizim mahallenin köşesine kadar gelip geri dönüyor. Belediyenin bu tür siyasi görüşlerini bir kenara bırakıp sadece halka hizmet etmesini istiyoruz. Eğer ki, belediye halka hizmet edemiyorsa bırakıp gitsin. Bu Kürt halkı bunu kesinlikle hak etmiyor.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir