• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Cizre`de PKK/DBP provokasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Nur Mahallesinde PKK'lilerin uzun namlulu silahlarla dindarlara ait evleri taramasıyla sonuçlanan provokasyonun saat 20.30 sıralarında sokak lambalarının kırılmasından sonra sokaklara giren DBP anons aracından dindarlara yapılan hakaretle başladığı belirtildi.

Nur Mahallesinden ulaştığımız görgü tanıkları, gündüz saatlerinde başka mahallelerde anons yapan DBP aracının akşam saatlerinde sokak aydınlatma lambalarının kırılmasının ardından topladığı kalabalıkla beraber mahallelerine girdiğini ve dindar olarak bilinen kişileri IŞİD'çi olmakla suçlayarak hakaretlerde bulunduğunu belirtti.

DBP anons aracının saat 20.30 sıralarında herkesin evinde istirahata çekildiği bir vakitte gündüz saatlerinde girmediği sokaklara girmesinin başlı başına bir provokasyon olduğunu belirten görgü tanıkları, bununla da yetinmeyen provokatörlerin topladığı çapulcularla mahallede bulunan dindarlara hakaret etmeye başladığını ifade etti.

Mahalle trafosunu patlattılar

Mahalle halkının tepki göstermesinin ardından kısa bir tartışma yaşandığını dile getiren görgü tanıkları, yaşanan tartışmayı yandaşlarına saldırı olarak duyuran PKK'lilerin daha sonra mahallede bulunan trafoyu patlattığını ardından da mahallede dindar olarak bilinen kişilere ait evlere uzun namlulu silahlarla ateş açtığını söyledi.

Konuştuğumuz görgü tanıkları, mahallede elektriklerin kesik olduğunu ve gerginliğin sürdüğünü belirtti.

Gündüz saatlerinde Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi tarafından yapılan kitlesel basın açıklamasıyla PKK/HDP uzantılarının 25 Kasım'da Silopi'de tesettür ve çarşafa hakaret ettikleri eylemler kınanmış, PKK yandaşlarının açıklamanın yapıldığı alandaki provokasyon girişimi kalabalığın sağduyulu tavrıyla sonuçsuz kalmıştı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir