• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
PKK`liler Cizre`de dindarların evlerini taradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre`nin Nur Mahallesinde PKK`liler Nur Der yakınlarda dindar olarak bilinen kişilerin evlerin uzun namlulu silahlara taradı.

Gündüz saatlerinde Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi tarafından yapılan kitlesel basın açıklamasıyla PKK/HDP uzantılarının 25 Kasım`da Silopi`de tesettür ve çarşafa hakaret ettikleri eylemler kınanmış, PKK yandaşlarının açıklamanın yapıldığı alandaki provokasyon girişimi kalabalığın sağduyulu tavrıyla sonuçsuz kalmıştı.

Akşam saatlerinde DBP tarafından yarın yapılacak eylem nedeniyle Nur Mahallesi`ne giren DBP anons aracından mahallede oturan dindarlara hakaret edilmesi üzerine başlayan gerginliğin ardından PKK`li gruplar, uzun namlulu silahlarla mahallede dindar olarak bilinen kişilerin evlerini taramaya başladı. Ölü veya yaralının olmadığı mahallede gerginlik sürüyor.

Öte yandan hatırlanacağı üzere 6-7 Ekim olaylarında çok sayıda silahlı PKK`linin dağdan Cizre ilçesine geldikleri basına yansımış, geçtiğimiz günlerde de bu silahlı grupların şehir merkezinde kimlik kontrolü yaptıkları belirtilmişti. Bu akşam ki saldırıyı yapanların da bu silahlı PKK`liler olduğu tahmin ediliyor.

 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir