• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2422.165
  • ...
Cizre`de çarşaf düşmanlığına lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Cizre şubesi, Cizre Sanat Sokağında düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte tesettüre ve çarşafa hakaret edilmesini kınadı.

Sık sık tekbirlerin getirilen etkinlikte, tesettür ve çarşaf lehine PKK ve HDP aleyhine sloganlar atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Cizre Mustazaflar Cemiyeti Kadın Kolları sözcüsü Fatma Gül, Müslüman kadının kimliği olan tesettür ile alay edildiğini belirterek, tesettür düşmanlığını kınadı.

HDP/PKK uzantılarının tesettür ve çarşafa karşı büyük bir kin besleyerek bunu Silopi ve Mazıdağı`nda sergilediklerini belirten Gül, "Cumhuriyetin rejimi yıllarca bütün baskı ve taktikleri ile bu iftihar kalelerinden Kürt halkına erişemedi. Darbe vuramadı. Belki kısmen etkileyebildi. Fakat maalesef bu gün HDP Kürt kadınını Kürt erkeğinin eliyle vuruyor ve Kürt kadınını sapkın ideolojilere kurban ederek İslam`dan uzaklaştırıyor. Her gün bir hile ve komplo ile Kürt kadınının bir değerini ayaklar altına alıyor.” dedi.

"Kadınlara saldıranların kadına şiddeti kınamaları arsızlıktır"

Çarşaf ve diğer tesettür giysileriyle İslam'ın emrettiği ölçüler içerisinde örtünen tesettürlü Müslüman kadınların, yeryüzünde insanlara Allah`ı hatırlatan işaret levhaları olduğunu ifade eden Gül, "9 Mart 2014`te Van`da 5 tesettürlü bayana saldıran alçakların kadına şiddeti kınaması gülünç ve arsızlıktır. Sahte özgürlükçüler, özgürlüğü çıplaklıkla özdeşleştirmiş hiçbir ahlaki mefhumun kapsamına girmeyen namustan bihaber yaratıklar, mahalli soytarılar, LGBT`li ulusal sosyalistler içlerindeki kusmuklarını fırsat buldukça dışarı atıyorlar. HDP 25 Kasım günü Silopi ve Mazidağ`da çarşafın kölelik simgesi olduğu vurgusunu çarşafların zincire vurulmasıyla gösterdi. Aynı gün Van merkezde ‘Toplumsal Kâbustur Namus` yazılı afişleri işlek caddelere asarak İslam ve mukaddesatlarına ne derece şirret olduklarını gözler önüne serdi. HDP Kürt kadınını Kürt erkeğinin eliyle vuruyor ve Kürt kadınını sapkın ideolojilere kurban ediyor. Tesettüre bürünen kadınlar Allah`ın yeryüzünde çizdiği çizgileridir. Müslümanların gözünde çarşaf ulvi bir yere sahiptir. Çarşafa bürünen kadınlar bu yönleri ile küfür ve nifak odaklarının büyük korkusudurlar.” diyerek bunu kınadıklarını söyledi.

Yapılan basın açıklamasından grup sessiz bir şekilde dağıldı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir