• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
İHH 50 bin yetim sayısını aştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya genelinde 135 ülke ve bölgede yardım çalışmalarını sürdüren İHH'nın, Türkiye dâhil 49 ülkede uygulandığı "Sponsor Destek Sistemi" kapsamında sürekli destek kapsamına alınan yetim sayısı bugün itibariyle 50 bin 905`e ulaştı.

İHH Yetim Biriminden alınan bilgiye göre, 50 bininci yetim Suriyeli Reyyan Necmettin oldu. Babasını tıbbi imkânsızlıklar sebebiyle kaybeden Reyyan'ın annesi ise keskin nişancıların açtığı ateşte hayatını kaybetmiş.

Suriye içerisindeki el- Birri Vettakva kampında anneannesi ve 4 kardeşiyle yaşayan 12 yaşındaki Reyyan, sponsorunun da "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine katılan Necip Fazıl Ortaokulu 6F, G, H, I ve İ sınıflarının öğrencileri olduğu öğrenildi. Kış şartlarının gelmesiyle birlikte Reyyan ve milyonlarca insan Suriye`de daha zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Suriye`deki insanlar kış şartlarıyla birlikte daha fazla elin kendilerine uzanmasını bekliyor.

 ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var` kampanyası

İHH, Türkiye'nin tüm kesimlerini yetim seferberliğine dahil edebilmek amacıyla 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı destekli "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" adıyla bir kampanya başlatmıştı. Şu an da kampanyaya Eğitim Bir-Sen de destek veriyor.

İHH Yetim Biriminden alınan bilgiye göre kampanya kapsamında 80 ilde binlerce okulda çalışmalar aktif olarak yürütülüyor.

Sponsor destek sistemi nedir?

İHH kuruluşundan itibaren yetim çalışmalarını eğitim, sağlık, barınma vb. sosyal yardım projeleriyle dönemsel yardımlar ve düzenli yardımlar olmak üzere iki ayrı kategoride sürdürüyor. 2007 yılından itibaren geliştirdiği Sponsor Aile Sistemi çerçevesinde ise Türkiye ile birlikte dünyadaki 49 ülke ve bölgede 50 bin 905 yetimi düzenli yardımlarla destekliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir