• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Şanlıurfa`nın trafik sorunu çözülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kent merkezinde trafik sorununu çözeceklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Yeni açılacak yollar, Köprülü Kavşaklarla, Kavşaklar, Akıllı Kavşaklar, Alternatif yollar ve güçlendirilen otobüs filomuzla, önümüzdeki dönemde Şanlıurfa`nın trafiğine önemli bir rahatlama sağlayacağız.” dedi.

Başkan Güvenç, Karaköprü ilçesindeki yan yollar ve Kuzeydoğu-Batı çevre yolunun ihale süreci tamamlanarak gerekli çalışmalar başlatılacağını söyledi.

Şanlıurfa`nın tarihi ve turistik bölgesi olan Haleplibahçe, Haşimiye ve Divanyolu caddesinde uygulanacak yeni ulaşım projesiyle, bölgenin trafik sorununun da giderileceğini ifade eden Güvenç, “Trafik sorunuyla ilgili uzun görüşmeler ve toplantılar sonunda bölge trafiğini rahatlatmak adına proje hazırladık. Divanyolu caddesi ve Haşimiye meydanındaki esnafımızla bu konu hakkında görüşme sağladık ve halkımıza sorduk. Ortak bir karar ile bu bölgede çalışmalarımız başlatıp projemizi uygulamaya koyacağız. Şanlıurfa`ya bir trafik denetimi getirerek, ulaşımını rahatlatma adına çalışmalarımız başladı” ifadelerine yer verdi.

 2015 Yılı içerisinde kavşak çalışmaları başlayacak

Güvenç, Şanlıurfa`nın trafik yoğunluğunun yüksek olduğu Akçakale, Sırrın ve Çevik kuvvet kavşaklarında çalışmaların en kısa sürede başlatılarak, bölgedeki trafik sorununun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla yapılan görüşmeler neticesinde 2015 yılında çözüme kavuşacağını belirtti.

Atatürk bulvarındaki trafik yoğunluğunu gidermek adına Bamyasuyu Mahallesinde 11 Nisan Stadyumu alanının yanında 35 metrelik yeni yol için 300 konutun yıkımını sağladıklarını belirten Başkan Güvenç, “35 metrelik yolu süratle yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Kent merkezindeki trafik yoğunluğunun olduğu Sırrın, Akçakale ve Çevik Kuvvet kavşaklarında yeni düzenleme getirmek için bu bölgeleri projelendirip yeni bir sistem getirdik. Bu konu hakkında Ulaştırma Bakanımızla görüşmelerimizde yapılacak olan projenin temelini inşallah 2015 yılında atacağız." dedi.

Karaköprü`de konforlu bir ulaşım hattı oluşturmayı hedefliyoruz”

Ulaştırma Bakanlığıyla kentin trafik sorununu çözmeye yönelik diğer projeleri de sunduklarını ifade eden Güvenç, “Şanlıurfa`nın yeni Kuzeydoğu-Batı Çevre yolu projesi, bununla ilgili ihale çalışmalarını başlattık. İlerleyen günlerde Çevik Kuvvet Kavşağının otobana kadar olan Karaköprü ilçesinin yollarını 50 metre çıkararak, 2 yan yol ekleme çalışmalarını yürüteceğiz. Yol güzergâhında yapacağımız alt geçitler sayesinde rahat bir şekilde ulaşım sağlayarak, vatandaşların konforlu bir ulaşım hattı oluşturmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir