• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Bingöl`de askeri alan belediyeye geçerse, iş merkezi yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl`de yapımı devam eden üstyapı, içme suyu sorunu, kentsel dönüşüm ve halkın kafasında bulunan birçok sorunun cevabını İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) anlattı.

Bingöl'de devam eden ve vatandaşlar tarafından merak edilen alt-üst yapı konusunda bilgi veren Barakazi, “Yaklaşık yüzde 90 tamamladık. Bu arada altyapı konusunda hiç beklenmedik hata ve eksikler meydana geldi. O sorunları da giderdik. Üst yapıyla ilgili ciddi bir mesafe aldığımıza inanıyoruz. Bu da benim ve belediyenin bir kanaati değil, halktan aldığımız olumlu geri dönüşlerden de bunu rahatlıkla tespit edebiliyoruz. Üstyapı konusunda geri kalan eksiklerimizi seneye iş sezonun başlamasıyla en kısa zamanda bitireceğiz.” dedi.

“Belediye hizmet binası ile ilgili olarak yer konusunda kesin karar vermedik”

Barakazi, yapılması planlanan yeni belediye hizmet binası ile ilgili olarak ise yer konusunda bir karar veremediklerini ifade ederek, "Halen bir binamız yok, dışarıdayız.  Talip olduğumuz bir kaç yer var. O alanlarla ilgili bir gelişme var, ama somut bir durum şuan için yok.” ifadelerini kullandı.

“Askeri alan belediyeye geçerse, iş merkezi yapmayı düşünüyoruz”

Bingöl merkez telekom binasının tam karşısında bulunan askeri alanla ilgili son gelişmelere de değinen Barakazi, “Oranın belediyeye devredilmesi ile ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanla ilgili fikrimiz; burası bir üçgen gibidir. Bir kısmını ticari alan olarak kullanmak istiyoruz.  Alanın arka kısmına da belediye hizmet binasını yapmayı düşünüyoruz. Tabi kesin olarak bize geçtiğinde o zaman fikir ve projelerimiz netleşir. Askeri alanın bize devredilmesi hakkında olumlu gelişmeler var ve devam ediyor.”dedi.

“Yeni ilave kaynakla Bingöl`ün içme suyu sıkıntısı bitti”

Barakazi, içmesuyu sıkıntısı ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Malumunuz içme suyu ile alakalı ciddi sorunlar vardı. Hem şebeke kaynaklı problemler vardı hem de suyun yetmemesi ile ilgili sorunlar vardı. Resmi kayıtlarda bize gelen su, şehrimize yetecek kadar hatta 3 kat fazla su geldiği görünüyor. Ama gerçek bu değil. Resmi kayıtlarda bize geldiği görünen suyun ancak 3/1(üçte-biri) şehrimize gelmektedir. Yaptığımız çalışmalar neticesinde 22 litre bir su kaynağını bularak mevcut şehrimize gelen şebekeye ekleme yaptık, bu da ciddi manada bizi rahatlattı. Ayrıca isale hattımız erozyona uğramıştı ve ciddi manada bir zarar görmüştü. Bunun yenilenmesi ile alakalı ihale bizden önce yapılmıştı. Çalışmalarımız devam etti. Netice itibarıyla şuan şehrimizin su sıkıntı bitmiş durumdadır. Suyu kaçak kullanmalar var. Kaçakla mücadelemiz devam ediyor. Su faturalarını tahsil etmede sıkıntılar olduğu gibi suyu insafsızca israf etme durumu halen devam ediyor. Suyu içme dışında bahçe sulamada ve gereksiz kullanmalara dikkat edilmesi gerekiyor. Getirdiğimiz bir firmanın yaptığı çalışmalar sonucunda bayağı bir kaçağın olduğu tespit edildi ve bu kaçak kullananlar da belirlenerek kesildi. Bunun neticesinde su da büyük oranda yükselme yaşandı.”

“Kürük suyu dün itibarıyla Simani Mahallesine verildi”

Bingöl şehir merkezi geneline verilen Kürük suyunun, uzun bir zamandır bazı sorunlardan dolayı Simani Mahallesine verilemediğini dile getiren Barakazi, "Simani Mahallesinin sakinleri devamlı bir şekilde ‘Kürük suyunu istiyoruz` bu suyun ne zaman geleceğini ve mahalle şebekesine verileceğini hep dile getiriyordu. “Dün itibarıyla sizin aracılığınızla söylüyorum. Kürük suyu, Simani Mahallesi şebekesine verildi.” dedi.

“Çapakçur” köprüsü projesi ile Düzağaç kavşağının beraber ele alınmasını istiyoruz”

Yeniden yapılacak olan Bingöl “Çapakçur” köprüsü projesiyle ilgili de bilgi veren Barakazi, “Çapakçur” köprüsü projesi ile Düzağaç kavşağının beraber ele alınmasını dile getiren siz gazetecilere ve herkese teşekkür ediyorum. Çapakçur köprüsü, Üniversite ve Düzağaç kavşakları konularını daha önce arkadaşlarımızla bir araya gelip konuşmuştuk. Şehrimiz için bu önemli projeyi Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz Beye ileteceğiz ve bu konuda kendisinden yardım isteyeceğiz. Çükü bu düşüncemiz, Bingöl'ün geleceğini ilgilendiriyor ve bunun üzerinde duracağız.”  ifadelerini kullandı.

“Çok amaçlı, canlı hayvan kompleksi yapılacak”

Bingöl`de canlı hayvan pazarı projeleri olduğunu dile getiren Barakazi, "DAP kapsamında verdiğimiz proje kabul edildi. Yer de belirlendi. Eskiden Belediyenin çöp döktüğü yerin olduğu bölgede, yeni çevre yolunun geçtiği yerin üst tarafında bulunan hazine arazisinde yapacağız. Çok amaçlı, canlı hayvan kompleksi şeklinde yapılacak.” dedi.

“Uyuşturucu ile mücadele konusunda projemiz kabul edildi”

Uyuşturucu ile mücadele konusunda hazırladıkları projenin kabul edildiğini belirten Barakazi, "Uyuşturucu işi yapanların içlerindeki, öncülerini ve liderlerini o ortamdan alıp mevcut projeye dâhil ediyorsunuz. O ortamlardan aldığınız o işin öncülerini güzel bir şekilde “ıslah” etmişseniz. Daha sonra o ıslah olan liderleriyle sonraki aşamalarda uyuşturucu içindeki diğer kişilere de ulaşıp ıslah etme imkânınız olabilir. Bu durum, hassas bir konudur, milyonlarca para gitse bile, eğer birini dahi kazanabiliyorsanız değer. Bu konuda çalışmalarımız var, umutvarız ve çabalarımızı sonuna kadar göstereceğiz.”şeklinde konuştu.

“Kentsel dönüşüm olması durumunda kira yardımı yapılacak”

Bingöl`deki kentsel dönüşüm konusuna da değinen Barakazi, “Kentsel dönüşüm konusunda TOKİ'den bize 2-3 defa geldiler. Bu konuda hazırlıklarımız var. TOKİ başkanını Bingöl`e davet ederek fikirlerinden faydalanmak istiyoruz. Böyle bir gayretin içindeyiz. Bu işle ilgilenen teknik ekibimiz var, takibini yapacaklar. Herhangi bir gelişme olursa kamuoyuyla paylaşacağız. Kentsel dönüşüm olması durumunda kira yardımı yapılacak. Bingöl`de 1. Etap konut yapılırken, vatandaşlara kira yardımı yapılmadı. Bu tür mağduriyetlerin tekrarlanmaması için gerekli olan tedbirleri alacağız.” ifadelerini kullandı.

"Halk özel kooperatifin keyfi muamelelerinden şikayetçi”

Bingöllülerin, şehir içi taşımacılığı yapan ‘Özel Kooperatifin keyfi muamelelerinden şikayetler olduğunu belirten Barakazi, “Taşımacılık konusunda bize de bazı şikâyetler geliyor. Şoförlerin profili ile ilgili sorunlar var. İşte duraklara çok yaklaşmıyorlar. Çok süratli gidiyorlar. Nazik davranmıyorlar. Bu gibi sıkıntılar var. Bunlar çözülecek. Ayrıca günün en yoğun olduğu saatlerden ek seferler, yapılarak, meydana gelen sıkışıklık önlenir. Şoförlerin, eğitimlerden geçilerek bir belgeye tabi tutulması gerekir.  Belli bir standartta ve bir belgeye tabi tutulursa sorunlar aza iner. Belgesiz şoför çalıştırılmaması lazım.” ifadelerine yer verdi.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir