• DOLAR 32.558
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.59
  • ...
Antep esnafından "Filistin ve Suriye Üşümesin" kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Triko esnafının yoğun faaliyet gösterdiği Karatarla Mahallesinde bulunan esnafın ve Karatarla Camii cemaatinin desteğiyle başlatılan kampanya ile Filistin ve Suriye'deki Müslümanlar için başta kazak olmak üzere değişik giysiler toplanıyor.

Kampanya ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan Karatarla Cami İmam Hatibi İbrahim Büyük, “Kış ayının şiddetini artırdığından dolayı Karatarla esnafı ve cami cemaati olarak “Filistin ve Suriye Üşümesin” kampanyası başlattıklarını söyledi.

Dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslümanları kardeş olarak kabul ettiklerini belirten Büyük, “Onların acıları acımız, sevinçleri sevincimizdir.  Çünkü efendimizin buyurduğu gibi “Müslümanlar bir vücudun azası gibidir.” Bu anlamda biz Karatarla, Mütercim Asım, Gaziler caddesi esnafı olarak Trikotajcılar ve Çorapçılar Derneği işbirliğiyle tek tek esnafı ziyaret ederek “Filistin ve Suriye Üşümesin” kampanyası başlattık. Bu kampanya ile malumunuz önümüz kış ayları olması münasebetiyle kışlık ihtiyaçları tespit ederek kampanyamızı başlattık. Şuanda hamdolsun kampanyamıza çok ciddi bir teveccüh var. Trikocu, çorapçı esnafımız ile penyeci esnafımız oda başkanları ve yönetimleri ile bu kampanyamız devam ediyor.” diye konuştu.

Karatarla esnafı ve cami cemaati olarak “Filistin ve Suriye Üşümesin” kampanyası başlattıklarını belirten Büyük, “Biz müminler olarak hayrın genişlemesini, hayrın sınırsız olduğunu ve hayrın güzelleşmesi için de bunu ciddi takibe almamız gerektiğine inanıyorum. Bundan dolayı da Karatarla esnafı ve cami cemaati olarak “Filistin ve Suriye Üşümesin” kampanyası başlattık. Kampanyamızı Aralık ayının sonuna kadar sürdüreceğiz. Yani yaklaşık 25 Aralık tarihine kadar kampanyamız devam edecek. Tabi Aralık ayından sonra kış ayı bitinceye kadar oda başkanları ile devam ettirmeye çalışacağız. Yeter ki müminler üşümesinler. Biz biliyoruz ki, bu coğrafya çok sancılı bir dönemden geçmektedir. Bu coğrafyada şuan bir ateş ve bir yangın var. Bu yangına seyirci kalmak bizim İslami kimliğimizle bağdaşmıyor. Bağdaşmadığı için bu coğrafya kurtuluncaya kadar bu coğrafyada ki acı, gözyaşı, kan bitinceye destek vermeliyiz ve destek vermeye de devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Son olarak hayır sahiplerine de çağrıda bulunan Büyük, “Çünkü biz müminiz kimliğimiz bunu gerektirmektedir. Bundan dolayı da Filistin`de, Suriye`de müminler başarıya ulaşıncaya kadar bu kampanyalar sınırsız bir şekilde devam edecektir. Buradan sizlerin aracılığıyla kamuoyuna sesleniyorum. Gelin Filistin, Suriye üşümesin kampanyasına hep birlikte destek verelim. Elimizden gelen ne varsa kışlık malzemelerden tutun kullanılmış malzemelerinden tutun gıda maddelerine kadar ne varsa bunları kardeşlerinizle paylaşın. Çünkü efendimizin de buyurduğu gibi “Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir.” Medeniyetinden gelmekteyiz. Komşularımız aç yatıyor. Soğukta can veriyor. Kaybolan nesil İslam âleminin nesli bundan dolayı kardeşlerimize yardımcı olalım.” ifadelerini kullandı.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir