• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“Siyer Sınavı standına yapılan saldırıyı lanetliyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesinde PKK/HDP`li öğrencilerin, Kutlu Doğum Siyer Sınavı duyurusu için stant açan Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerine yönelik saldırıyı kınayan Peygamber Sevdalıları Bingöl Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü, Araştırmacı Yazar Cihan Bozaba, bu saldırgan zihniyetin hiç bir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını vurguladı.

Bozaba konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu türden saldırılar, kalbinde zerre miktar iman taşıyan ve insani değerlerini muhafaza eden hiç kimse tarafından kabul edilemez. Dolayısıyla bizler de kabul etmiyor ve şiddetle tel`in ediyoruz.” Dedi.  

Hz. Peygamberin, bu ümmetin bu halkın ve bu milletin göz nuru sevgilisi ve eşsiz önderi olduğunu belirten Bozaba,  “Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı kurum ve dernekler de bu yüce ve eşsiz değeri, layık olduğu şekilde tanıtma ve taltif etmenin mücadelesini vermekte ve bu anlamda peygamber aşığı halka rehberlik etmektedir. Müslüman halkımız, Peygamber Efendimiz ile ilgili her çalışma ve aktiviteyi hürmet ile karşılamakta, adeta öpüp başına koymaktadır. Dolayısıyla Hz. Peygamber eksenli aktivitelere ve bu aktivitelerde ön ayak olan gönüllülere yönelik, şu veya bu şekildeki saldırılar, hiçbir şekilde kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“Manasızlık girdabında yüzen gençlik, Peygamberimizde kendini bulacaktır”

Günümüzde manasızlık girdabında yüzen gençliğin Peygamberimizde kendini bulacağını belirten Bozaba, “Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da, ‘O`nu daha iyi tanıtmak, onu daha iyi yaşamak ve ona daha fazla yakınlaşmak` gayesiyle, inşallah Türkiye çapında Kutlu Doğum Siyer sınavını yapacağız. Daha önceki yıllarda, Nisan ve Mayıs aylarında yaptığımız sınavı, bu yıl daha erkene alarak, Şubat ayında gerçekleştireceğiz inşallah. Bu yöndeki tanıtım çalışmalarımız her tarafta devam ediyor. Okullar ve üniversiteler, bu tür hayırlı faaliyetlerin önemli bir ayağıdır. Bugün herkesten ziyade, gençliğimizin onu daha iyi tanımaya ve onu daha iyi yaşamaya ihtiyacı vardır. Biz yakinen inanıyoruz ki, hayatlarında büyük boşluklar hisseden ve manasızlık girdabında yüzen gençlik, o eşsiz şahsiyette kendini bulacak ve tanıyacaktır” şeklinde kouştu. 

“İlmi ve Ahlaki faaliyetleri kabul edemiyorlar”

Siyer Sınavı standına saldırıyı yapanların ilmi ve ahlaki faaliyetleri hazmedemediklerini vurgulayan Bozaba, “Diyarbakır Dicle Üniversitesinde malum iğrenç girişimlerde bulunanlar, manevi, ilmi ve ahlaki faaliyetleri hazmedemeyenler, tam anlamıyla bir yobazlık, bağnazlık ve biraz da şımarıklık örneği sergiliyorlar. Dolduruluşa gelmiş bu gençler, hayata ve Dicle Üniversitesine hep kendi dar zaviyelerinden bakıyorlar. Bu ise kabul edilebilir bir durum değildir. Bu türden çalışmaları baltalamaya çalışanları ve onların ifsad edici faaliyetlerini anlayabilmek mümkün değildir. Bu türden baskıcı ve yıldırıcı girişimlerde bulunanlar, Peygamber sevdalılarını ve onların yüce mefkûresini anlayamamışlardır. Zira Peygamber sevdalıları, bu inanç, ibadet ve anlayıştan vazgeçecek değildir.” Sözlerine yer verdi.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir