• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
"Masum insanların kanına ve canına kastedildi``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni yargı paketine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Muş Millet Vekili Faruk Işık, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Işık hiç bir ideolojinin kurban eti dağıtan çocuğun katledilmesine cevaz veremeyeceğini ve memleketin sokaklarını kan gölüne çevirmek isteyenlerin kaybedeceğini vurguladı.

Bu Memleketin barışa hasret olduğunu vurgulayan Işık; "Bu memleket 30 yıldır kavganın, dövüşün ve cenazelerin gölgesinde hayatını sürdüren bir memleket. Faili meçhullerin yaşandığı, yolların kesildiği, köylerin boşaltıldığı bir bölgeydi. Bu bölge ve bu ülke asla olumsuz bir tabloyu hak etmiyor. Bu olumsuz tabloya her kim sebep olursa, vebal altına girer. Dün bu memleketin sokaklarını siyasi ikbal adına kan gölüne çevirenler kaybedeceklerdir'' dedi.

Huzuru bozanların Türkiye'nin içindeki ve dışındaki savaş baronları olduğuna dikkat çeken Işık; "Gezi, 17-25 Aralık ve 6-7 Ekim hadiseleri, bunlar, tamamen ülkenin huzurunu, güvenini ve bütünlüğünü bozmaya matuf hareketlerdir ve bunların hepsi belli merkezlerden yönlendirmelerle yapılan hareketlerdir. 6-7 Ekim olaylarıyla masum insanların kanına canına kastedildi. Kurban eti dağıtan çocuk yaştaki bir insanın öldürülmesine hiç bir ideolojik yapı cevaz veremez ve hiç bir ideolojik yapı buna müsaade etmemelidir. Başka bir sefer tekrar böyle bir hadiseyi cereyan etmeye tevessül edenler mağlup olacaklar. Bu millet onlara ders verecek'' şeklinde konuştu.

Diyarbakır valisinin 6-7 Ekim olaylarında, polisin güvenliği için olaylara müdahil olmadıklarına dair açıklamasının hatırlatılarak, bunun için herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusu üzerine Işık; "Konuyla ilgili Diyarbakır valisinin açıklamasını hatırlamıyorum. Takip etmedim, ama kamu adına çalışan hiç kimsenin asayişi bozucu bir hareket karşısında eylemsiz durması ve müdahale etmemsi gibi bir şansı yok. Kamu düzenini korumakla görevli olan herkes görevini yapmak zorundadır'' dedi.

Işık son olarak; "Bu şehirde 23 tane okul yakıldı. PTT, Banka binaları, Tarım Müdürlüğü, Kuran Kursu, Müftülük yakıldı. Kuran Kursunu, Müftülüğü yakmanın anlamı nedir? Bunlar kime hizmet ediyor?'' diye konuştu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir